vorini-gr: «Βάφτισαν» Τούρκο τον Καραγκιόζη.!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Βάφτισαν» Τούρκο τον Καραγκιόζη.!


Αν κάποια ημέρα επισκεφτείτε με τα παιδιά σας ένα θέατρο σκιών, μην παραξενευτείτε αν ακούσετε τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη να μιλάνε Τούρκικα....


Σίγουρα οι δύο λαϊκοί ήρωες δεν θα θέλουν να σας μάθουν την γλώσσα της γειτονικής χώρας αλλά να σας ανακοινώσουν ότι πλέον θεωρούνται Τούρκοι.

Όσο αστείο κι αν σας φαίνεται, η UNESCO επικύρωσε την απόφαση μιας περσινής υποεπιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι. Την υποεπιτροπή την απάρτιζαν εκπρόσωποι της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η απόφαση επικυρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος ζήτησε ενημέρωση επί του θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού Τέτη Χατζηνικολάου εξέφρασε την επιφύλαξή της επί της απόφασης καθώς ο Καραγκιόζης αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :