vorini-gr: Leonardo da Vinci: Ο πολυμήχανος στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Leonardo da Vinci: Ο πολυμήχανος στη Θεσσαλονίκη


ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΥΛΟΣ ΑΠΟ 5 ΦΕΒΡ.2011-5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Η έκθεση Leonardo da Vinci – Εφευρέτης και Επιστήμονας αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 118 χειροποίητα αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης σχεδίων, σημειωματαρίων, σκαριφημάτων και επιστολών του ανθρώπου αρχέτυπο της Αναγέννησης, που αναπτύσσονται σε θεματικές ενότητες...

Ταυτόχρονα μπορούν να περιεργαστούν και να θέσουν σε λειτουργία τα 25 τρισδιάστατα μοντέλα, που έχουν κατασκευαστεί από ειδικευμένους τεχνίτες οι οποίοι ακολούθησαν κατά γράμμα τα σχέδια του Leonardo. Ακόμη, θα γνωρίσουν σε βάθος την περίοδο της Αναγέννησης μέσα από τους 12 σταθμούς multimedia που λειτουργούν στον εκθεσιακό χώρο με κείμενα και 8.000 εικόνες.

Από το 1997, η έκθεση έχει φιλοξενηθεί από μουσεία επιστημών, φυσικής, ιστορίας και τέχνης σε τρεις ηπείρους, με τους επισκέπτες να φθάνουν τους 4.700.000 περίπου. Ενδεικτικά τα συγκεκριμένα έργα εξετέθησαν στη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ν. Κορέα, τη Ν. Αφρική, την Ταϊβάν, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Στην Ευρώπη συγκεκριμένα, η έκθεση έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 1.800.000 επισκέπτες και έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η έκθεση διαρθρώνεται γύρω από τρεις άξονες, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν μια συνολική εικόνα του Leonardo, Εφευρέτη και Επιστήμονα. Οι ενότητες αυτές περιέχουν:

118 Σχέδια: Μία από τις τρεις σειρές εγκεκριμένων από την Ακαδημία da Vinci χειροποίητων αντιγράφων που καλύπτουν τους εξής τομείς: Ανατομία, Μαθηματικά – Γεωμετρία, Μηχανική, Ιπτάμενες Μηχανές, Χρονομετρία, Γέφυρες – Κανάλια, Αρχιτεκτονική, Στρατιωτική Μηχανική.

25 Τρισδιάστατα μοντέλα των εφευρέσεων του da Vinci, φτιαγμένα από ξύλο και μέταλλο, κατασκευάστηκαν σε απόλυτη αντιστοιχία με τα σχέδια.

12 Εγκαταστάσεις multimedia με ισάριθμες οθόνες αφής που περιέχουν 8.000 εικόνες και καλύπτουν τα εξής θέματα: Αναγέννηση, Η ζωή του Leonardo, Ο Leonardo Μηχανικός και Αρχιτέκτων, Η Γέφυρα ως σύμβολο, Γέφυρες, Ανατομία.

Πολυχώρος ΜΥΛΟΣ
Αν. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

Για επισκέψεις σχολείων
Τηλ: 2310 551 836 (εσωτ.2)
e-mail: pr@mylos.gr, mlioura@panorama984.gr
Κα Μαυρίδου Σοφία & Κα Λιούρα Μαρία

Επικοινωνία με διοργανωτή
Τηλ: 2310 252 710, 2310 723 150
e-mail: info@leonardodavinci.gr
Κα Ζωή Τσιάμη

Επικοινωνία με εκθεσιακό χώρο
Τηλ: 2310 551 836 (εσωτ.2)
e-mail: events@mylos.gr
Κα Βενέτα Δημητρακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :