vorini-gr: Η κυβέρνηση εκστρατεύει εναντίον των μπλογκς

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση εκστρατεύει εναντίον των μπλογκς


http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7094
Μαζί με τα νέα μέτρα αστυνόμευσης που προαναγγέλθηκαν σήμερα στην Βουλή από την κυβέρνηση αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά των υπουργών ΠΡΟ ΠΟ και Δικαιοσύνης Παπουτσή και Παπαϊωάννου στο ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης και των μπλογκς....

«Αν προσθέσει κανείς σε αυτή την κατάσταση και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν, τον μιμητισμό και προβάλλουν ως ήρωες τους πρωταγωνιστές παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων πράξεων, τότε κατανοεί κανείς τις διαστάσεις του φαινομένου» σχολίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου: «Η πολιτική βία τροφοδοτείται από ορισμένες εκπομπές στα ΜΜΕ» και προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου με όλους τους συντελεστές των ΜΜΕ για το θέμα αυτό και τον επαναπροσδιορισμό του ΕΣΡ.

Επίσης ανακοίνωσε και τη σύσταση Επιτροπής με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο που θα ασχοληθεί με το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών των μπλόγκς.

«Το Διαδίκτυο θα πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοινώνοντας παράλληλα την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα, την αξιοποίηση καμερών για τον εντοπισμό εγκλημάτων, αλλά και ότι θα καταργηθεί και το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρυθμίζει το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων διευκρινίζοντας ότι δεν θα επιτρέπεται σε διάφορες μικροομάδες να νεκρώνουν το κέντρο της πόλης…(!).

Δεν υπάρχουν σχόλια :