vorini-gr: Ο Καμίνης στη χώρα των θαυμάτων

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Καμίνης στη χώρα των θαυμάτων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τα έχει βρει λίγο σκούρα γιατί η Αθήνα έχει γίνει πολύ νευρική πόλη και δεν κάθεται φρόνιμα για να τη διαπλάσει ο ίδιος με τα χεράκια του σε μια «ανθρώπινη» πόλη όπως αρμόζει σε κάθε χώρα που εφαρμόζει πολιτική άγριας λιτότητας αλά ΔΝΤ με ενίσχυση γερμανικής πειθαρχίας. 

Τη μία οι άστεγοι την άλλη οι διαδηλώσεις που γίνονται για του ψύλλου το πήδημα (στην ουσία του εργαζόμενου είναι το πήδημα και το «ξέσκισμα», αλλά δεν το λέμε στον Καμίνη για να μη δυσαρεστηθεί και κάνει τίποτε πιο αψυχολόγητο) ε, πότε ρε γαμώτο θα γίνουμε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα; 

Δηλαδή, αν όχι τώρα που τρέχει η ευημερία από τα μπατζάκια μας, πότε; 
Άντε έκανε σκόντο με τα στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι από ανακυκλωμένα υλικά, και γι’ αυτό δεν μπορεί να του πει και κανείς τίποτα γιατί απαντά στην ανάγκη για περισσότερη οικολογία. 
Αλλά με την αποκατάσταση της λειτουργίας της πόλης θα είναι αμείλικτος: Θα την επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση, με το ζόρι αν χρειαστεί. 
Τα μπερδεύει ωστόσο λίγο με τις προτεραιότητες. Έτσι η ανάπλαση της Κλαυθμώνος προέχει από τη δημιουργία περισσότερων υποδομών για την ανακούφιση των αστέγων, ώστε να έχουν και κάπου να πάνε όταν θα φύγουν από την πλατεία, διαφορετικά θα πάνε παραπέρα και μετά θα πρέπει ο δήμαρχος να ξοδευτεί για άλλη μια «ανάπλαση». 

Επίσης, για την αποκατάσταση της εμπορικής λειτουργίας της πόλης όλο κι όλο που χρειάζεται είναι να μην γίνονται απεργίες και διαδηλώσεις και να αεί προσβάσιμη σε όσους θέλουν να δουν από κοντά τα λουκέτα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. 

Κατά την αντίληψη πολλών, βέβαια, τα λουκέτα δεν τα βάλανε οι περαιώσεις, οι φόροι, τα υψηλά ενοίκια, και η κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής δύναμης συνεπεία κραυγαλέων περικοπών των εισοδημάτων, αλλά τα μπάχαλα και μόνο αυτά. 
Έτσι προανήγγειλε την κατάρτιση πρότασης νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αυτών που για «50 – 100 άτομα» η αστυνομία κλείνει τη διέλευση στο κέντρο από τη Λάρισα και κάτω. Μας διαβεβαιώνει δε ότι θα έχει άξονα την εφαρμογή του Συντάγματος. 

Προφανώς επί ημερών του ΠΑΣΟΚ τέτοια πράγματα δεν είναι αυτονόητα και χρειάζονται υπογράμμιση. 
Με τις αναπλάσεις πλατειών, λοιπόν και τη μείωση των διαδηλώσεων ο Καμίνης ευελπιστεί ότι: Θα τονωθεί η εμπορική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας και αυτόματα θα τονωθεί η επιχειρηματικότητα, ώστε να μπορεί κι ο Βενιζέλος να βάζει φόρους, άσε δε που θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, να ‘χει η τρόικα να χαίρεται. 

Θα τονωθεί ο τουρισμός εν γένει και ιδιαίτερα ο συνεδριακός τουρισμός – εξάλλου την ανακοίνωση την έκανε από το βήμα του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων. 
Τον οποίο γενικώς πολλοί τον προτιμούν από τον «κινηματικό» τουρισμό. Θα αναζωογονηθεί και το ξενοδοχειακό προϊόν που βρίσκεται σε μαρασμό και αποψίλωση αφού δεν φτουράει μάρμαρο έτσι και πέσει στην αντίληψη θερμοκέφαλου αντιεξουσιαστή. 

Θα δοθεί μια άλλη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και θα τονωθεί ευρύτερα το τουριστικό προϊόν. Νά! Μετά οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αν δεν το καταλάβατε, στην Αθήνα τουλάχιστον, δεν ξέρουμε για την υπόλοιπη χώρα, με τον περιορισμό των διαδηλώσεων δημιουργείται καίριο έδαφος για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων εντός της ερχόμενης χρονιάς... Θαύμα, θαύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :