vorini-gr: Άστεγη διεκδικεί βραβείο της Intel με έπαθλο 100 χιλ. δολάρια

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Άστεγη διεκδικεί βραβείο της Intel με έπαθλο 100 χιλ. δολάρια

Η ιστορία μιας 17χρονης άστεγης από τις ΗΠΑ που κατάφερε να είναι υποψήφια για επιστημονικό βραβείο...

Η 17χρονη Samantha Garvey είναι άστεγη και ζει μαζί με τους γονείς της σε άσυλο αστέγων. Ωστόσο η 17χρονη έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανη για τον εαυτό της και να ελπίζει σε μια καλύτερη μέρα αφού κατάφερε μετά από σκληρή δουλειά να συμπεριληφθεί στους 61 υποψήφιους για το σημαντικό βραβείο Intel Science Talent Search, που αναζητά ανάμεσα... 


...σε εφήβους τα δυνατά μυαλά από άποψη επιστημονικής κατάρτισης. 
Το βραβείο της Intel είναι 100.000 δολάρια και η κοπέλα έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Η 17χρονη, που είναι μια άριστη μαθήτρια στο Λύκειο του Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ζει σε ιδρύματα από μικρή αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω.



"Μπορείς να κλαψουρίζεις και να παραπονιέσαι για τη ζωή σου αλλά τι θα καταφέρεις μ’ αυτό;"αναρωτιέται, προσθέτοντας ότι ακολούθησε τη συμβουλή του πατέρα της που της λέει να μαζεύει το μυαλό της και να κοιτάει πάντα μπροστά. 

Η βραβευμένη εργασία της κοπέλας επικεντρώνεται στα μύδια και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει θαλάσσια βιολόγος. Αυτό που βρήκε είναι πως τα μύδια είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα πιο παχύ δέρμα αφότου έχουν επιζήσει από μια επίθεση.

Η Samantha Garvey και ο πατέρας της στο Γυμνάσιο - Brentwood, Νέα Υόρκη 

Μάλιστα το σημαντικότερο είναι πως μετά από αυτό της το κατόρθωμα, η πολιτεία ευαισθητοποιήθηκε και παραχώρησε στην οικογένειά της ένα σπίτι με πληρωμένο ενοίκιο. 

Σε δύο βδομάδες θα μάθει εάν κατάφερε να περάσει στους τελικούς του διαγωνισμού και η ίδια τώρα εύχεται να μπορέσει να κερδίσει το έπαθλο της Intel, αλλά και την υποτροφία που το συνοδεύει. Της το ευχόμαστε ολόψυχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :