vorini-gr: Σε περιοδεία η παράσταση του «Εκατομμυριούχου»

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε περιοδεία η παράσταση του «Εκατομμυριούχου»

Μια χαρακτηριστική σκηνή από την παράσταση με τον «Μπάρμπα Φίλιππο» και την «Ντορίτσα» 
Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Σε διεθνή φεστιβάλ κωμωδίας κλήθηκε να συμμετάσχει ο Θίασος Κουκλοθεάτρου της Βουλής, που εντυπωσίασε και χάρισε απλόχερα το γέλιο με την «Αποκάλυψη του Βουλευτή με το Εκατομμύριο στο εξωτερικό»....

Το πηγαίο ταλέντο των ηθοποιών, των σεναριογράφων αλλά και των σκηνοθετών της βουλής αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες μέρες, καθώς μόνο πραγματικά χαρισματικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να αιφνιδιάσουν τόσο ευχάριστα, δίνοντας μια απροσδόκητη σπαρταριστή τροπή στην ιστορία ενός σκανδάλου.

Τυπικό «μπουρλέσκ» με παρεξηγήσεις, ανατροπές και διαρκή κίνηση, η παράσταση εντυπωσίασε τόσο με το φαντασμαγορικό φινάλε της όσο και με τον επαγγελματικά στημένο ερασιτεχνισμό της. Σα να ήθελε να περάσει στο κοινό το μήνυμα ότι αφού πλέον μόνο οπαδοί του Πάνου Καμμένου συνεχίζουν να παίρνουν σοβαρά την πολιτική και να φανατίζονται, σε αυτούς σκοπεύει να απευθυνθεί, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους, τους νοήμονες που τους έχει χάσει έτσι κι αλλιώς.

Πρόκειται για την διδακτική παρωδία ενός αστυνομικού θρίλερ, όπου διάφοροι «Κλουζώ» παρασύρουν το κοινό να πιστέψει ότι θα μάθει την αλήθεια σχετικά με έναν βουλευτή που έκανε κάτι παράνομο. 

Και καταλήγουν να αποκαλύψουν τον σύζυγο μιας βουλευτού που έκανε μια κανονική επιχειρηματική συναλλαγή με το εξωτερικό. Δίνοντας έτσι στο κοινό να καταλάβει ότι αντί να χάνει τον καιρό του ελπίζοντας πως κάτι θα αλλάξει, καλά θα κάνει να βρει έναν «δικό» του πολιτικό για να προσκολληθεί σε αυτόν σαν κομματόσκυλο μπας και σωθεί.
Η παράσταση θα ανοίξει τιμής ένεκεν το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Avavaville.
  του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια :