vorini-gr: «The Greek Crisis Show»

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«The Greek Crisis Show»

Εκσφενδονισμένα μνημόνια, αγορεύσεις και πυρκαγιές συνθέτουν την ολοσέλιδη καταχώρηση με την οποία διαφημίζεται το «The Greek Crisis Show»

 Οργανωμένο TV-Reality η ελληνική κρίση! 

Το «The Greek Crisis Show» αναμεταδίδει καθημερινά όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τη μορφή reality, ενώ οι παραγωγοί του φροντίζουν για όλο και πιο ακραίες καταστάσεις για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.... 

Η εκπομπή για την ελληνική κρίση, όπως φαίνεται και από τη διαφημιστική αφίσα σε γνωστό ευρωπαϊκό τηλεπεριοδικό, μεταδίδεται εδώ και χρόνια καθημερινά με απόλυτη μυστικότητα, ώστε κανένας από τους «κατοίκους-πρωταγωνιστές» να μην καταλάβει πως παρακολουθείται από εκατομμύρια τηλεθεατές και αλλοιωθεί το παιχνίδι. 

Το concept του «οικονομικού reality» στηρίζεται στην ιδέα ότι αν βάζεις μια χώρα σε όλο και μεγαλύτερη δοκιμασία με όλο και πιο δύσκολες αποστολές-μνημόνια, θα έχεις άφθονο θέαμα με συγκρούσεις και απρόβλεπτες ανατροπές. 
Παράλληλα, το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να συμμετέχει, στοιχηματίζοντας ποιός θα επιβιώσει, ενώ παρακολουθεί τις συγκρούσεις να κλιμακώνονται. 

Η εταιρία παραγωγής «IMF Productions» έχει φροντίσει να τοποθετήσει κάμερες σε κάθε σημείο της χώρας ώστε να καταγράφει κάθε λεπτομέρεια της ζωής των κατοίκων, τις πολιτικές ίντριγκες, τις προδοσίες και τις συγκρούσεις. 

Επίσης, σύμφωνα με τον δημιουργικό υπεύθυνο της εκπομπής, μεγάλη σημασία έχει η επιλογή της χώρας. «Το reality αυτό» συμπληρώνει «δεν θα είχε νόημα σε χώρες όπου οι όλοι συνεννοούνται μεταξύ τους. Χρειάζεται πόζα και ακρότητα για να αναδειχθούν τα στοιχεία τις σαπουνόπερας και του δράματος». 
Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία της θεαματικότητας, το χθεσινό επεισόδιο, όπου συνδυάστηκαν oi κοινοβουλευτικές προδοσίες, οι καταστροφές ιστορικών κτιρίων και τα απάνθρωπα μέτρα, έπιασε αριθμό ρεκόρ σε τηλεθεατές, ενώ είχε και την μεγαλύτερη συμμετοχή στις ψηφοφορίες αποχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :