vorini-gr: «Αλ Τσαντίρι δε μπουκ»

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Αλ Τσαντίρι δε μπουκ»


Αλ Τσαντίρι δε μπουκ», θα είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Λάκη Λαζόπουλου, το οποίο, όπως φανερώνει και το όνομά του, θα περιλαμβάνει στιγμές από το τηλεοπτικό του Τσαντίρι. Ο Μήτσος, η Ελενίτσα, η Χρυσούλα και οι άλλοι ήρωες του Mr. Αλ Τσαντίρι πρωταγωνιστούν... 

....στο βιβλίο, ενώ μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύεται ο αιχμηρός λόγος του Λάκη Λαζόπουλου από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα και αποκαλύπτονται πολλές προσωπικές στιγμές του. 

«Η σάτιρα έχει την αθωότητα του παιδιού που δεν υπολογίζει τις συνέπειες. Αν αρχίσω να κάνω σκόντο σ' αυτή την αθωότητα, δεν θα κάνω σάτιρα αλλά δελτίο ειδήσεων. Η σάτιρα δεν είναι βασισμένη στις ισορροπίες αλλά στην ανισορροπία. Το χιούμορ είναι φυσικά δημοφιλέστερο από την εξουσία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη από εκείνην: δεν αποφασίζει για τις ζωές των ανθρώπων, ενώ η εξουσία αποφασίζει, και μάλιστα συχνά αποφασίζει άδικα. 
 Το χιούμορ είναι σαν να κοιτάς τον ουρανό: όποιος κι αν είσαι, αν κοιτάξεις ψηλά, την ίδια ανάταση σου δημιουργεί. Οι άνθρωποι νιώθουν λύτρωση όταν ακούνε δυνατά την ίδια τους τη σκέψη. Μια ελεύθερη σατιρική εκπομπή ξεφοβίζει τον κόσμο. Και μόνο μια κοινωνία που δεν φοβάται μπορεί να δημιουργήσει»
δήλωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφερόμενος στο νέο του πόνημα. Το βιβλίο, την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει ο Φώτης Απέργης, θα κυκλοφορήσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές, από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

Sources of Information: 




 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :