vorini-gr: Μανδρίτη | Πρωτοφανή επεισόδια στην πορεία των ανθρακωρύχων (βίντεο)

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μανδρίτη | Πρωτοφανή επεισόδια στην πορεία των ανθρακωρύχων (βίντεο)



Πρωτοφανή επεισόδια εκδηλώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης των ανθρακωρύχων στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, στη Μαδρίτη...


Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και των βίαιων συμπλοκών που ακολούθησαν.

Οι διαδηλωτές συμπαραστέκονταν στους ανθρακωρύχους που έφτασαν χθες αργά στην πρωτεύουσα κλιμακώνοντας τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους κατά των περικοπών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι ανθρακωρύχοι περπάτησαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν κατά 63% οι επιχορηγήσεις του τομέα. Συνδικαλιστές αλλά και απλοί πολίτες, βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρακωρύχων που διαμαρτύρονται για τις περικοπές ύψους 60% στις επιχορηγήσεις των ανθρακωρυχείων, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό της επιδότησης θα μειωθεί από τα 301 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 111 εκατομμύρια ευρώ φέτος.

Τα συνδικάτα λένε ότι οι εν λόγω περικοπές απειλούν 30.000 θέσεις εργασίας και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ταφόπλακα για τον συγκεκριμένο τομέα της βιομηχανίας.





Sources of Information:http://www.koutipandoras.gr/
  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :