vorini-gr: Στον τελικό τα «κουπιά μας».!

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Στον τελικό τα «κουπιά μας».!


Στον τελικό της κωπηλασίας με τετράκωπο άευ πηδαλιούχου πέρασε το ελληνικό πλήρωμα που αποτελούν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου. 
Οι Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν..

 ...στη δεύτερη θέση της β’ ημιτελικής σειράς και είναι ένα από τα έξι πληρώματα στον τελικό που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (12:30). 

Ο χρόνος τους ήταν 6:02,61 και τερμάτισαν πίσω από τις ΗΠΑ (6:01,72) και μπροστά από τη Γερμανία (6:04,61) έχοντας συνολικά τον τέταρτο καλύτερο χρόνο μεταξύ των έξι ομάδων που πέρασαν στον τελικό. Από τον πρώτο ημιτελικό την πρόκριση πήραν η Μεγάλη Βρετανία (5:58,26), η Αυστραλία (5:59,23) και η Ολλανδία (6:03,71 

Την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών πήραν και οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου. Οι Ελληνίδες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (4 Αυγούστου, 12:00), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς. Στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Βρετανίδες, ενώ η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα που πήρε την πρόκριση από την πρώτη σειρά. Εκτός τελικού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έμειναν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής. 

Οι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν το Σάββατο 4 Αυγούστου για τις θέσεις κατάταξης 7-12. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 4η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς, με την πρόκριση στον τελικό να κερδίζουν οι πρώτες τρεις ομάδες κάθε σειράς. 

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πήρε την πρώτη της νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά επικρατώντας εύκολα του αδύναμου Καζακστάν με 11-4, αποτέλεσμα που δίνει μισή πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου συνεχίζουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. 

Eπόμενη αντίπαλος της Ελλάδας είναι η αήττητη Ισπανία το Σάββατο (4/8, 16:10) και στη συνέχεια το πιο κρίσιμο ματς με την Αυστραλία τη Δευτέρα (6/8. 13:20). Ο Ντράγκαν Αντριτς χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους παίκτες τους, δίνοντας ανάσες στους βασικούς. Αλλαγή έγινε και ο Μουρίκης, που αποχώρησε με παγοκίστη στο γόνατο, χωρίς όμως να γίνει έως τώρα γνωστό εάν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. 

Στην κολύμβηση δεν κατάφερε ο Γιάννης Καλάργαρης να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 50μ ελεύθερο. Ο χρόνος του Έλληνα αθλητή δεν του έδωσε την πρόκριση, τερματίζοντας στην όγδοη θέση με χρόνο 22.80. Ο χρόνος του Καλάργαρη, ο οποίος απείχε πολύ από την καλύτερη του φετινή επίδοση (22.08), τον έφερε στην 30η θέση στη γενική κατάταξη. Πολύ μακριά από τον ημιτελικό των 100μ. πεταλούδα έμεινε ο Στέφανος Δημητριάδης. 

Ο 23χρονος πρωταθλητής της κολύμβησης τερμάτισε τελευταίος στην όγδοη προκριματική σειρά με 54,20’’ κι όπως είναι φυσικό δεν κατάφερε να πάρει θέση στον αποψινό ημιτελικό (22:56). Τη 19η θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στην έβδομη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 

Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2,5 λεπτά πίσω από τους Βρετανούς Στίβι Μόρισον και Μπεν Ρόουντς, που τερμάτισαν πρώτοι σε 29:47. Μετά από επτά κούρσες, οι Δήμου/Πατενιώτης είναι 20οι και τελευταίοι στη γενική κατάταξη με 111 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν 'Αουτεριτζ και 'Αϊεν Τζένσεν με 18 βαθμούς ποινής. 

Την 20η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιττάκης στην έβδομη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Βρετανό Μπεν Έϊνσλι, που τερμάτισε πρώτος σε 58:34. 

 Ο Μιττάκης βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 73 βαθμούς ποινής, την ώρα που προηγείται ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 14 βαθμούς ποινής.



Sources of Information:http://www.protothema.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :