vorini-gr: Facebook | Συνελήφθη ο δημιουργός του προφίλ "Γέροντας Παστίτσιος"

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Facebook | Συνελήφθη ο δημιουργός του προφίλ "Γέροντας Παστίτσιος"


Συνελήφθη ένας 27χρονος στα Ψαχνά Ευβοίας για την δημιουργία του προφίλ "Γέροντας Παστίτσιος/ Elder Pastitios" στο Facebook. Στην σελίδα ο "δημιουργός" ειρωνευόταν...

 ...το γέροντα Παϊσιο και αυτό προκάλεσε την οργή απλών πολιτών, κληρικών αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο.

Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες», έγραφε στην ερώτησή.

Το πρωί της Παρασκευής ομάδα αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνα στο σπίτι του 27χρονου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop και συνέλαβαν το νεαρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά από τη σύλληψη, μια άλλη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, με το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», έκανε την εμφάνισή της.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει διάφορες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα και εδώ με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο.

Το συγκεκριμένο γκρουπ, σε αντίθεση με το προηγούμενο που έμοιαζε με διαφήμιση ιταλικού εστιατορίου, με σήμα τον Πύργο του Άιφελ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι. 




Sources of Information:http://www.madata.gr

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :