vorini-gr: Βιβλίο μιλάει για κρυφή σχέση της Φρειδερίκης με αρχηγό της CIA

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Βιβλίο μιλάει για κρυφή σχέση της Φρειδερίκης με αρχηγό της CIA


Στους «New York Times» απόσπασμα της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ

Η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλαδας είχε σχέσεις με τον «καρδιοκατακτητή» Αλεν Ντάλες σύμφωνα με βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ | Τις στενές σχέσεις της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Αλεν Ντάλες εξιστορεί...

...σε βιβλίο του που κυκλοφορεί προσεχώς στην Αμερική ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times Στιβ Κίντσερ και δημοσιεύει η εφημερίδα σήμερα Δευτέρα.

Σημειώνοντας ότι ο Αλεν Ντάλες ήταν «τρομερός γυναικάς» και για τον οποίο η αδελφή του Ελινορ βεβαίωνε ότι «είχε σχέσεις με πάνω από εκατό γυναίκες» ο Κίντσερ γράφει τα εξής (μάλλον) απίθανα για την πρώην βασίλισσα της Ελλάδας:

«Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες, σύμφωνα με πολλές πηγές, ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει στις ΗΠΑ για περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλέα Κωνσταντίνο Β' και ακριβώς τη στιγμή που η επίσκεψη τελείωνε η βασίλισσα ανήγγειλε - χωρίς να δώσει καμία εξηγηση- ότι θα έμενε ακόμη μια εβδομάδα. Ηρθε στην Ουάσιγκτον, συζήτησε "πνευματικά ζητήματα" με τον πρόεδρο Ντουάιτ Αιζενχάουερ στο Οβάλ γραφείο και κατόπιν επισκέφθηκε τον Ντάλες στο αρχηγείο της CIA.


Εμειναν μόνοι οι δυο τους στο γραφείο του επί μια ώρα και πλέον, οπότε ένας βοηθός του Ντάλες χτύπησε την πορτα. Μην παίρνοντας απάντηση μπήκε στο γραφείο. Ηταν άδειο. Ακουσε όμως κάποιο θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Αργότερα εμφανίστηκαν και οι δυο, ο Ντάλες και η βασίλισσα.

Επιστρέφοντας στην Ελληνική Πρεσβεία η βασίλισσα έδωσε μια ερμηνεία γιατί οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο στέρεες: "Αγαπούμε αυτόν τον άνθρωπο", αναφώνησε ενθουσιασμένη».

Ο Αλαν Ντάλες, αρχηγός της CIA από το 1953 ως το 1961, ήταν αδελφός του υπουργού Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλες, είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του «60ρη μορφονιού» λόγω των κατακτήσεων του στο γυναικείο φύλο, για τις οποίες φρόντιζε να ενημερώνει σχετικά τη σύζυγό του Κλόβερ, προφορικά αλλά και γραπτώς.

Ηταν αυτός που οργάνωσε και διηύθυνε ανατροπές δημοκρατικών καθεστώτων στη Λατινική Αμερική και στην Αφρική και ήταν ο εμπνευστής της επίθεσης και απόβασης των οπαδών του δικτάτορα Μπατίστα στην Κούβα για ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.


http://www.tovima.gr/


Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :