vorini-gr: Για βλασφημία διώκονται οι συντελεστές του «Corpus Christi»

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Για βλασφημία διώκονται οι συντελεστές του «Corpus Christi»


Ποινική δίωξη κατά των συντελεστών της παράστασης Corpus Christi για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi»..

Τη δίωξη εναντίον τους άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, βασιζόμενη στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης, μετά τη μήνυση, είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο. 

Στη μήνυση, η παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.



Πάντως οι συντελεστές της παράστασης ανέφεραν, ότι δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση και έμαθαν για την άσκηση ποινικής δίωξης από τους δημοσιογράφους. Αναφορικά με τις δυο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον τους σημειώνουν πως έχουν γίνει από πρόσωπα που δεν έχουν δει την παράσταση, υπογραμμίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι έχουν κερδίσει τρεις φορές στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον της παράστασης.

Να σημειωθεί πάντως ότι ανάλογη κινητικότητα από την Εισαγγελία δεν έχει σημειωθεί σε ότι αφορά την προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», εκκρεμεί στην εισαγγελία η προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα. O κ. Ρουπακιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητούσε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.


Sources of Information:http://tvxs.gr/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :