vorini-gr: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απάντησε σε bloggers

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απάντησε σε bloggers


Για όλους και για όλα απάντησε σε νεαρούς bloggers ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τίτλο «Digibate: Mitsotakis vs Bloggers. Catch him if you can!» που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης....

 Ξεκινώντας από το 1981 ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων» αλλά παραδέχθηκε ότι «την πολιτική αυτή δεν ακολούθησε μόνο το ΠΑΣΟΚ, την ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα μέχρι πρόσφατα. Αλλά αυτά είναι ιστορία». 

Όπως εξήγησε, δε, «κανείς πολιτικός δεν είναι μαζοχιστής και όλοι θέλουν να κάνουν παροχές, εύκολα παρασύρεσαι». Την ίδια ώρα, όμως, επέστησε την προσοχή στους νεαρούς συνομιλητές του για το τι λένε για τη Βουλή τονίζοντας ότι «ο πολιτικός καθορίζει τη μοίρα των λαών, η πολιτική είναι η αρχή όλων, γι' αυτό να προσέχετε τι λέτε για τη Βουλή, αυτήν την βγάζετε εσείς, ο λαός».



Από τις τοποθετήσεις του παλαίμαχου πολιτικού δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές για την κρίση ζητώντας «αντί να τραβάμε κόκκινες γραμμές που τις σβήνουμε την επόμενη ημέρα, καλό είναι να πούμε στον ελληνικό λαό την ωμή αλήθεια» εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό και να του προτείνει λύσεις. Και ο ελληνικός λαός θα τον ακολουθήσει». 

Γι' αυτό και πρέπει να υπάρξει διάλογος για το εθνικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα της κρίσης «ακόμη και με το ΚΚΕ, που είναι κόμμα σταλινικό» ενώ αναρωτήθηκε: «γιατί να μην μπορείς να μιλήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ;» σχολίαζοντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση ότι «βέβαια με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αδυναμία: υπάρχουν πολλές φωνές. Αλλά και πάλι πρέπει να συνομιλήσεις».

Μιλώντας για τον Θατσερισμό, είπε ότι οι πολιτικές της παραμένουν ακόμη και προωθούνται και από τους αντιπάλους του. «Ο σοσιαλισμός μεριμνά για τους πολίτες του και τους κάνει να μην είναι παραγωγικοί, να βολεύονται» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κων. Μητσοτάκης.

«Είναι πρόβλημα οι βολεμένοι» προσέθεσε. «Δεν θέλει ο κόσμος το νέο ωράριο. Γιατί να μην το θέλεις; Αν θέλει ο άνθρωπος να δουλέψει περισσότερο γιατί να μην μπορεί να δουλέψει;» αναρωτήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός. «Είναι κακό πράγμα το βόλεμα. Πρέπει να ξεβολευτούμε. Να χαλάσουμε τις συνήθειές μας» προσέθεσε. 

«Οταν γυρίσαμε στη Μεταπολίτευση όλοι δήλωναν σοσιαλιστές. Θυμάμαι τον Μαύρο να δηλώνει σοσιαλιστής. Εκεί που έπαθα ήταν όταν άκουσα τον Ζίγδη να δηλώνει σοσιαλιστής», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κων. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι «ο Ομπάμα δεν είναι σοσιαλιστής, είναι φιλελεύθερος».

Ευδιάθετος και εύστοχος, ο Κων. Μητσοτάκης είπε για τα όρια ηλικίας: «Το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο είναι η τρίτη ηλικία. Δεν πεθαίνουμε» είπε γελώντας. Και προσέθεσε: «Γιατί να μην μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίσει να δουλεύει στα 60 του;». 

Οσο για την Ευρώπη, είπε: «Η Ευρώπη έτσι λειτουργεί: δύο βήματα εμπρός, ένα πίσω, αλλά στο τέλος πηγαίνει μπροστά. Και η Γερμανία θα κάνει τις υποχωρήσεις της και οι υπόλοιποι θα αντιληφθούν τις ευθύνες τους και θα βρεθεί ο τρόπος. Και με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Μπορεί να είναι δυσάρεστο, για κάποιους απαράδεκτο, αλλά έτσι νοείται ενωμένη Ευρώπη, με κάποια εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» τόνισε. Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η Ευρώπη δεν πάει πίσω».
 --------------------------------------------------------------------------

"Αν είχα την κρίσιμη εποχή του '90 αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας που μου δίνει το Facebook, πολλά πράγματα μπορεί να είχαν πάει καλύτερα.

Η υστεροφημία δεν ήταν ποτέ κίνητρο των πράξεών μου, οι εκδηλώσεις σας όμως, φυσικό είναι, με συγκινούν βαθύτατα και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου."
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Σάββατο, 16-02-2013, 12:56 (Από την σελίδα του επίτιμου στο Faceb
ook)



www.protothema.gr/

Digital_image_processing_by takis_Vorini_Oct_2012

  Μοιραστείτε το  με τους Φίλους σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :