vorini-gr: Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας Kώστας Σακκάς

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας Kώστας Σακκάς


Το αίτημα άμεσης αποφυλάκισης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά ικανοποίησε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο είχε αναβάλει τη διαδικασία δύο φορές έως σήμερα....


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από την Αττική και τον Πειραιά, περιορισμό κατ’ οίκον και καταβολή 30.000 ως εγγύηση. Ο ίδιος υποχρεώνεται σε συστηματική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία. Είναι απεργός πείνας για 38η μέρα και σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Διεκδικούσε άμεση αποφυλάκιση καθώς έχει συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης, πέρα από κάθε νόμιμο όριο.

Μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκιση κατά 6 μήνες. Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης επί του αιτήματος άμεσης αποφυλάκισης του κρατούμενου, την Πέμπτη διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών. 

Την Τετάρτη, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα επιτέθηκαν με χτυπήματα στα κεφάλια και τα σώματα διαδηλωτών υπέρ της αποφυλάκισης του Σακκά (δείτε το βίντεο μέσω Click 2 See στην έντυπη Ελευθεροτυπία).

Το περιστατικό συνέβη στον πεζόδρομο της Διον.Αρεοπαγίτου, μπροστά στα μάτια τουριστών, διερχόμενων πολιτών και καταστηματαρχών οι οποίοι έσπευσαν να προστατεύσουν τα θύματα από τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα.


Digital_image_processing_by takis_Vorini_July_2013 

Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
  
Article: www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :