vorini-gr: Ρεπούση | Θέλει να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεπούση | Θέλει να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών

Η "θείτσα" κα Ρεπούση ξανακτυπά! Αυτή τη φορά ζητά να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών απ'ο το λύκειο..Ή είναι βαλτή για να ξεχάσει ο καθημερινός άνθρωπος τα σκαμπίλια από τους φόρους και τα μέτρα ή τα κέντρα που εξυπηρετεί την ώθησαν να κάνει πάλι το Θαύμα της..

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε: 
«Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο.

Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους.

Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες και η Βιολογία που είναι βασική επιστήμη και δεν ξέρω πως μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η Βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες».

Αν η κα Ρεπούση πιστεύει πως «η διδασκαλία των Θρησκευτικών δεν συνάδει με το σύγχρονο Λύκειο»..την πληροφορούμε και μεις ότι «η παρουσία της στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν συνάδει με την Ελληνική κουλτούρα-παράδοση και την πραγματικότητα».

Σε κάποια άλλη χώρα ιδανική για τα πιστεύω της κας Ρεπούση ίσως αυτά τα λόγια έβρισκαν ανταπόκριση.

montage:takis Vorini

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :