vorini-gr: Περιορισμό του χαρακτηρισμού «Ξανθό Αγγελούδι» ζητά η Εκκλησία!

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Περιορισμό του χαρακτηρισμού «Ξανθό Αγγελούδι» ζητά η Εκκλησία!

Σύνεση και εγκράτεια στη χρήση του όρου «Αγγελούδι» από τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές που αναφέρονται στη μικρή Μαρία συστήνει, με επείγουσα ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών...

Για αλόγιστη χρήση της καθαρά θρησκευτικής μορφής του Αγγέλου στις αναφορές για το μικρό κοριτσάκι που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, κάνει λόγο η Εκκλησία. Τονίζοντας μάλιστα ότι ο επιθετικός χαρακτηρισμός «ξανθό», δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση αφού την ιδιότητα αυτή έχουν και οι περισσότεροι άγγελοι.

Η ανακοίνωση, αναφέρεται στον κίνδυνο να μπερδευτεί το κοινό από τη συνεχή επανάληψη ώστε στο τέλος να νομίσει πως η μικρή Μαρία είναι όντως αγγελούδι ή, ακόμα χειρότερα να μην αναγνωρίσει έναν πραγματικό Άγγελο, όταν εμφανιστεί μπροστά του σε όραμα, αφού θα περιμένει να έχει τη μορφή της Μαρίας. Πράγμα που δεν μπορεί να γίνει δεκτό, αφού η Εκκλησία διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα στην ανακήρυξη, την ονοματοδοσία και τη χρήση των Αγγέλων, κατά τη δική της κρίση.

Επίσης, αναφορά γίνεται και στα video που δείχνουν τη μικρή Μαρία να χορεύει αμαρτωλούς χορούς στον καταυλισμό, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους Αγγέλους οι οποίοι, ως γνωστόν, συνηθίζουν να αντιδρούν μόνο στους ήχους θρησκευτικών ύμνων και σε «Ωσαννά», ενώ – επιπλέον - είναι ντυμένοι με τελείως διαφορετικά ρούχα.

Τέλος, η ανακοίνωση, που είναι γραμμένη σε τόνο νουθεσίας, προτείνει εναλλακτικές προσφωνήσεις (π.χ. «το ξανθό χερουβείμ») και καταλήγει ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα αναλάβει την υπόθεση ο Σεραφείμ Πειραιώς και η Εκκλησία δεν θα φέρει πλέον καμιά ευθύνη.

**Στην εικόνα Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην ανακοίνωση ως αποδεικτικά στοιχεία της διαφοράς ανάμεσα στη μικρή ΜΑρία και τους επίσημους αναγνωρισμένους Αγγέλους.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)



  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :