vorini-gr: Ο Μαθουσαλίξ, ο Τατσόπουλος και η μεγάλη παρεξήγηση

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Μαθουσαλίξ, ο Τατσόπουλος και η μεγάλη παρεξήγηση

Σοκ. Εμφύλιος. Αποτροπιασμός. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το βαθύ Ιντερνετ έπαιρνε φωτιά. Ο δράστης άλλωστε είναι σεσημασμένος...

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει ξανά και ξανά διακριθεί ως αθυρόστομος στα σόσιαλ μίντια. Αυτή τη φορά, όμως, ο αιρετικός συγγραφέας και βουλευτής, ο οποίος ακόμη δεν έχει κατορθώσει να προσαρμόσει τον δημόσιο λόγο του στις επιταγές της συριζαϊκής ορθότητας, ήταν αθώος. Του καταλόγιζαν ότι ειρωνεύτηκε ασεβώς τον Μανώλη Γλέζο. Μια προσεκτική ακρόαση του ηχητικού από τον Βήμα FM αποδεικνύει το ύφος της συζήτησης. Ιδού η απομαγνητοφώνηση:

«Εγώ νομίζω ότι ο δρυΐδης ο δικός σας, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες και μιλάει ειλικρινά, δεν φοβάται να πει τη γνώμη του», λέει ο δημοσιογράφος αστειευόμενος. 
Ο καλεσμένος απλώς επισήμανε ότι ο ήρωας του διάσημου κόμικς με τον οποίο μοιάζει περισσότερο φυσιογνωμικά ο Γλέζος είναι ο Μαθουσαλίξ και όχι ο δρυΐδης Πανοραμίξ.

 «Οχι, μοιάζει περισσότερο στον Αστερίξ στον γεράκο που είχε εκείνη τη θεογκόμενα, την ξανθιά, την ψηλή», είπε αυτολεξεί, «Αυτόν με το μπαστούνι λες;», ξαναρωτά ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση: «Ναι αυτόν, του μοιάζει καταπληκτικά». Είναι εμφανές ότι η πολιτική συζήτηση δεν έχει αρχίσει ακόμη.

Κάτι που ειπώθηκε ως ανώδυνο αστείο προτού καν ακόμη αρχίσει το σχόλιο του Τατσόπουλου για την κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γλέζος, ήταν αρκετό για να του καταλογίσουν διάφοροι ότι βεβήλωσε το ιερό τοτέμ της Αριστεράς. 

Και για να πιάσουν δουλειά οι αναλυτές των εσωκομματικών ερίδων, το σημαντικότερο επιχείρημα των οποίων δεν βρισκόταν στα όσα είπε περί απλής αναλογικής (απαντώντας στην πρόταση Παπαδημούλη - Γλέζου) στον Βήμα FM χθες το πρωί. Προτίμησαν την πιασάρικη αποστροφή του λόγου - που το τατσοπουλικό ένστικτο στόλισε νομοτελειακά με μία, βεβαίως, «ξανθιά, ψηλή, θεογκόμενα».

«Μαίνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ . «Συνεχίζονται οι κόντρες». «Πήρε αποστάσεις από τον Γλέζο και ο Τατσόπουλος». «Υποβάθμισε τις θέσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς ο Τατσόπουλος». «Μαθουσαλίξ αποκάλεσε ο Τατσόπουλος τον Γλέζο». Αυτά και άλλα πολλά γράφτηκαν για την επίμαχη φράση. 

Ο ίδιος ο Τατσόπουλος έγραψε στο προφίλ του στο facebook το απόγευμα: «Mια ανάλαφρη κουβέντα το πρωί στον Βήμα FM γύρω από τους ήρωες του Αστερίξ - με αφορμή ένα εστιατόριο ονόματι "Δρυΐδης" - ανηφορίζει ήδη προς τη γνωστή διαδικτυακή Λεωφόρο της Παράνοιας. Με παρηγορεί τουλάχιστον ότι ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος γνωρίζει πόσο τον σέβομαι και τον αγαπάω».

Στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, το γαλατικό χωριό δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά. Το «επιστρατεύουν» συχνά πυκνά, ως σύμβολο αντίστασης. Και ευτυχώς, εδώ τελειώνουν οι παραλληλισμοί. Ευτυχώς, γιατί ποιος θα άντεχε άλλη κατάχρηση του Αστερίξ; 

Ποιος θα ήθελε, ας πούμε, να φανταστεί τι θα είχε συμβεί στη μισή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αν ο Τατσόπουλος είχε πάρει έστω και μια τζούρα από τον μαγικό ζωμό;
--------------------------
Σημ: Τελικά θα μπορέσουν κάποτε κάποιοι πολιτικοί να αποκτήσουν χιούμορ;
Γιατί το χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε,δεν πρόσβαλε,αλλά έδωσε μια άλλη άποψη στην ζωή και στην καθημερινότητα.
takis V.


Digital_images_processing_by takis_Vorini_Nov_2013



Surce:tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :