vorini-gr: Μπέρκιν και Αλεξάνδρος

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μπέρκιν και Αλεξάνδρος

Στις 16 Ιουνίου ο Μπέρκιν Ελβάν βγήκε από το σπίτι του για να αγοράσει ψωμί. Χτυπήθηκε  από  δακρυγόνο που πέταξε αστυνομικός. Ηταν 14 ετών όταν έπεσε σε κώμα...

Δεν μπόρεσε να βρεθεί ή δεν βρέθηκε  ο αστυνομικός που εκτόξευσε το δακρυγόνο έχοντας στοχεύσει το κεφάλι του Μπέρκιν.  Ενώ  ο Μπέρκιν ήταν σε κώμα,  ο Πρωθυπουργός  Ερντογάν βγήκε και δήλωσε «Εγώ έδωσα την εντολή και η αστυνομία μας έγραψε έπος».

Ο αστυνομικός  σκότωσε τον Μπέρκιν υπό τις εντολές του. Ο περιφερειάρχης της Κωνσταντινούπολης αντί  να βρει τον αστυνομικό  έγραψε tweet. Επτά μήνες αργότερα ο Μπέρκιν 15 χρονών και αφού έφτασε να είναι 16 κιλά κατέληξε. Ας κοιτάξουμε και απέναντι.

Ο Αλέξανδρος ήταν συνομήλικος του Μπέρκιν. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το 2008 συμμετείχε σε δράσεις. Ήταν 15 χρονών. Αστυνομικός τον χτύπησε και τον σκότωσε. Η συνέχεια δεν είναι η ίδια.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε συγγνωμη. Ο Έλληνας υπουργός των Εσωτερικών παραιτήθηκε. Ο περιφερειάρχης της Αθήνας δεν έκανε αχρείαστες ανακοινώσεις και παρέδωσε τον δολοφόνο αστυνομικό στη δικαιοσύνη. Ο αστυνομικός καταδικάστηκε για δολοφονία από πρόθεση. Οι δικηγόροι του δεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε ισόβια. Αλέξανδρε φρόντιζε καλά τον Μπέρκιν. Εμείς εδώ δε μπορέσαμε να βρούμε καλά καλά το δολοφόνο του. Φρόντιζε καλά τον Μπέρκιν μας με τα μαύρα φρύδια. Μοιράσου το ψωμί σου, γιατί ο Μπέρκιν ήρθε κοντά σου δίχως να φάει το ψωμί που αγόρασε.

του Σερκούτ Μπόζκουρτ
*Ο Σερκούτ Μπόζκουρτ είναι διευθυντής σύνταξης στην τουρκική εφημερίδα *Posta

)




Δεν υπάρχουν σχόλια :