vorini-gr: Ο Τόμσεν και το… σαλάμι του Άδωνι

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο Τόμσεν και το… σαλάμι του Άδωνι

Σκηνές απείρου κάλλους και διαλόγους σπαρταριστούς αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης» ότι εξελίχθηκαν στην χθεσινή συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα...

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

«Πολύ ενοχλήθηκε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης όταν σε κάποια στιγμή της σύσκεψης που έγινε με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Πόουλ Τόμσεν γύρισε προς το μέρος του και του είπε: «Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς».

 Ήταν σαν ένας  κεραυνός που έπεσε στο κεφάλι του υπουργού Υγείας η φράση αυτή του κ. Τόμσεν. Αυτός που θεωρείται ως το πιο καλό παιδί της τρόικας, αυτός που διατυμπανίζει ότι είναι ο πιο μνημονιακός από όλους τους υπουργούς, αυτός, τέλος, που άλλαξε κόμμα για να υπερασπιστεί το Μνημόνιο, να ακούει από τον ισχυρότερο εκπρόσωπο της τρόικας ότι είναι... απογοητευμένος από τη δράση του.

Είναι αλήθεια ότι μόλις το άκουσε αυτό ο κ. Γεωργιάδης έμεινε άφωνος (speechless, όπως έλεγε χαρακτηριστικά), αλλά σε λίγο συνήλθε και ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω τη φράση αυτή. Ο κ. Τόμσεν όμως ήταν ανένδοτος και δεν συμφωνούσε με την πρόταση που είχε υποβάλει ο υπουργός Υγείας για το καθεστώς των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων. 

Η πίκρα όμως του υπουργού ήταν τόσο μεγάλη που απείλησε μάλιστα να... μεταναστεύσει στις ΗΠΑ εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του: «Ακουσε, Πόουλ» είπε με το γνωστό παραπονιάρικο ύφος του, «εδώ η γυναίκα μου η Ευγενία μου λέει να πάρουμε τα παιδιά και να φύγουμε όλοι μαζί για την Αμερική. Εκανα τόσο πολλά στα θέματα Υγείας, τόσα που με βρίζουν οι μισοί Ελληνες και να μου λες ότι είσαι απογοητευμένος από εμένα; Καλύτερα στην Αμερική...».

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τόμσεν δεν συγκινήθηκε με την απειλή περί μεταναστεύσεως του κ. Γεωργιάδη και τον κοιτούσε ατάραχος. Το ίδιο και οι υπόλοιποι υπουργοί που μετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίοι δεν επιχείρησαν να τον αποτρέψουν. Ακόμα και ο κ. Ι. Στουρνάραςτον άκουγε μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που άκουγε. 

Οπότε ο Αδωνις έβαλε τα μεγάλα μέσα: 

«Δεν μου λες, Πόουλ», είπε κάπως επιθετικά στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ παραμερίζοντας όλους τους τύπους, «από σαλάμι ξέρεις; 

Γιατί εάν ξέρεις, τότε θα γνωρίζεις ότι εάν φας αμέσως ολόκληρο το σαλάμι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνεις. Ενώ εάν το κόψεις σε φέτες και το τρως σιγά-σιγά το απολαμβάνεις». 

Φαίνεται ότι αυτή τη φορά ο κ. Τόμσεν ήξερε από... σαλάμι και δέχτηκε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις στο Υγείας στο πάρα πέντε»!

Digital image processing by takis Vorini


Δεν υπάρχουν σχόλια :