vorini-gr: Χάρη σε δυο αρνιά θα απονείμει το Μεγάλο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Χάρη σε δυο αρνιά θα απονείμει το Μεγάλο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς

Την ευαίσθητη πλευρά του αποφάσισε να δείξει για ακόμη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς...

Ο Πρωθυπουργός, σε συνέχεια των παροχών που υποσχέθηκε στους αστέγους και εμφανώς επηρεασμένος από το κλίμα αγάπης της Μεγάλης Εβδομάδας, αποφάσισε να απονείμει χάρη σε δυο αρνιά σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συγκεκριμένη ιδέα, ανήκε σε στενούς συνεργάτες του Καλαματιανού πολιτικού, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν το κοινωνικό προφίλ του Πρωθυπουργού, ενόψει και των επερχόμενων διπλών εκλογών. 

Έτσι, ορμώμενοι και από το αντίστοιχο παράδειγμα του Πλανητάρχη, ο οποίος κάθε χρόνο την ημέρα των Ευχαριστιών δίνει χάρη σε μια γαλοπούλα, αποφάσισαν να προτείνουν την υιοθέτηση του εθίμου, το οποίο θα λάβει χώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Από το πρωί, ο υπαίθριος χώρος του Μεγάρου Μαξίμου θα γεμίσει με εκατοντάδες ζωντανά αρνιά ανάμεσα στα οποία ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να διαλέξει τα δυο τυχερά που θα τους απονεμηθεί η χάρη. 

Τα αρνιά αυτά, θα βαφτιστούν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα ζήσουν για πάντα στο πλευρό του Πρωθυπουργού. Όσο για τα υπόλοιπα αρνιά, αυτά προβλέπεται να σφαχτούν και να σουβλιστούν την Κυριακή του Πάσχα, σε ένα τρικούβερτο γλέντι με καλεσμένα όλα τα μέλη της Κυβέρνησης. 

Προκειμένου μάλιστα να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, το κάθε αρνί θα πρέπει να προέρχεται από διαφορετικό μαντρί ενώ πληροφορίες του «Κουλουριού» κάνουν λόγο ακόμη και για κάποια μουδιασμένα χαμόγελα ελπίδας σε συγκεκριμένο μαντρί που βρίσκεται έξω από τα Κιούρκα. 

Ήδη πάντως αρνιά από τη Βόρεια Ελλάδα αφήνουν να διαρρεύσει πως δεν θα τους κάνει καμία εντύπωση αν τα τυχερά ζωντανά προέρχονται από κάποιο μαντρί της περιοχής της Καλαμάτας, ενώ οι φήμες πως ο Πρωθυπουργός μετά τα αρνιά εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη και στους δεσμοφύλακες που δολοφόνησαν τον Ιλία Καρέλι στις φυλακές της Νιγρίτας, ελέγχονται ως ανακριβείς.
κείμενο: tokoulouri



επεξεργασμένη εικόνα-video: takis Vorini


Δεν υπάρχουν σχόλια :