vorini-gr: Γιάννη θέλω 100 καθαρούς κεντρώους... (pics)

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γιάννη θέλω 100 καθαρούς κεντρώους... (pics)

O Kώστας Καραμανλής χάιδεψε το μικρό λυκόσκυλο του παιδικού του φίλου-γνωστός επιχειρηματίας σήμερα. Εκείνο του αναταπέδωσε τα χάδια με ένα γρήγορο γλύψιμο της παλάμης και χάθηκε αμέριμνο στο μισοφωτισμένο γκαζόν της βίλας στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού...

Η ώρα ήταν περασμένες δώδεκα, εκεί ακριβώς στην κόψη του χρόνου που η προηγούμενη μέρα εγκαταλείπει τον θρόνο της  και τα πρώτα λεπτά της επόμενης αναλαμβάνουν δράση.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο φίλος του επιχειρηματίας είχαν αφήσει τα κινητά τους στον επικεφαλής της ασφάλειας του επιχειρηματία, ο οποίος στο μεταξύ αφού αφαίρεσε τις μπαταρίες τους τα έθαψε στην κυριολεξία σε μια ειδική καταπακτή αριστερά στην είσοδο.

Οι υποκλοπές και ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη στοίχειωναν τις αναμνήσεις της πρωθυπουργικής του θητείας περισσότερο και από την βουτιά του Ζαχόπουλου. Ήταν αυτός, ο μοναδικός χειρισμός που ο πρώην πρωθυπουργός χρέωνε στον στενό του συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου. 

Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης τούς είχε παρασύρει σε ένα ραντεβού που σε καμία περίπτωση δεν θάπρερε να πραγματοποιηθεί και μάλιστα στο Μαξίμου. Το ραντεβού με τον επικεφαλής της Vodafone Γιώργο Κορωνιά.

Όταν άνοιξε η σιδερένια πόρτα της βίλας, ο Καραμανλής και ο φίλος του βρίσκονταν σχεδόν στο κέντρο του γκαζόν ενός επιβλητικού κήπου που απλώνονταν σε 4 στρέμματα. Μοναδικός ωτακουστής ο σκύλος που έτρεχε πάνω κάτω σαν παλαβός.

Στην είσοδο έκανε την εμφάνισή της η γνώριμη φιγούρα του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος φορούσε ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν και κασκόλ. Είχε ψύχρα εκείνη τη νύχτα του Απριλίου του 2014.

Ο Αγγέλου αφού παρέδωσε κι αυτός το κινητό του στον επικεφαλής της Ασφάλειας κατευθύνθηκε προς το μέρος τους.

.Καλώς τον. Είσαι ντυμένος σαν πράκτορας της CIA…

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχανε την ευκαιρία να πειράξει τον πιστό του φίλο και για χρόνια στενό του συνεργάτη.

Οι τρεις τους τώρα στο κέντρο του κήπου περασμένα μεσάνυχτα.

-Γιάννη το γνωρίζω ότι η ΝΔ είναι στο 14% παρά την φιλότιμη προσπάθεια των βαρόνων να δημιουργήσουν την αίσθηση ντέρμπυ με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι τεράστια τα συμφέροντα και οι βαρόνοι των ΜΜΕ  αισθάνονται να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους στην ιδέα ότι ο Παππάς και ο Τσίπρας θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικόνα των εκατοντάδων εκατομμυρίων θαλασσοδανείων  τα οποία πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες μέσω των κρατικοποιημένων τραπεζών. Όσο αφορά εμένα θα με βόλευε να συνεχίσω τον ήρεμο βίο διατηρώντας απλά τον ρόλο του βουλευτή.

Μόνο που σ΄αυτή την περίπτωση θα ένιωθα ότι λιποψυχούσα απέναντι στο χρέος για την πατρίδα μου. Για μένα είναι δεδομένη η αυτοδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά του στις ευρωεκλογές θα είναι 7-10 μονάδες μπροστά από την ΝΔ. 

Η οργή του κόσμου θα τους πνίξει τον Μάιο. Θα αναγκασθούν να πάνε σε εκλογές και τότε η χώρα μας θα βρεθεί στη δεινή θέση να έχει αξιωματική αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή ή κάποιο μόρφωμά της. Δεν θα μπορεί να λειτουργήσει έτσι το πολίτευμα, η Δημοκρατία μας θα μπει σε επώδυνες περιπέτειες, οι οποίες πιθανόν να μας στοιχίσουν και εθνικές απώλειες. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει ένα κεντρώο δημοκρατικό κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το ρόλο πρέπει να τον αναλάβουμε εμείς. Δυστυχώς η κυβέρνηση Σαμαρά θα σαρωθεί, όπως ακριβώς συνέβη με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε σ΄αυτή την περίπτωση να εγκαταλείψουμε την χώρα στους φασίστες...

Ο Γιάννης Αγγέλου και ο οικοδεσπότης άκουγαν με προσοχή τον πρώην πρωθυπουργό. Στο τέλος ο Αγγέλου ρώτησε

-Από μένα Πρόεδρε τι θέλεις; Πως μπορώ να βοηθήσω;

Άκου Γιάννη.  Θέλω, από αύριο κιόλας, να αναλάβεις μια αποστολή που θα μπορούσε να επηρεάσει καταλυτικά τις τύχες της πατρίδας μας. Θέλω μια λίστα με 100 πρόσωπα, κεντρώου προφίλ, των οποίων το βιογραφικό θα ερευνήσεις εξονυχιστικά έως 3 γενιές πίσω. Κανείς από αυτούς-ούτε ακόμη και οι μακρινοί συγγενείς του-δεν θα πρέπει να κουβαλάνε πάνω τους ουδεμία ρετσινιά, εμπλοκή με το ΣΔΟΕ, τις αρχές, ούτε καν εμπλοκή σε τροχαίο δεν θα πρέπει να έχουν. 

Θέλω 100 καθαρούς κεντρώους ανεξάρτητα από την ηλικία τους...Σε οποιονδήποτε τομέα κι αν δραστηριοποιούνται σήμερα. Mε ενδιαφέρουν εξίσου και οι καθαροί άνθρωποι από τον χώρο της Δικαιοσύνης...

Η κουβέντα κράτησε ως τις 3 τα ξημερώματα  στο μισοφωτισμένο γκαζόν. Ακόμη και ο σκύλος κουράστηκε από το τρεχαλητό και τόριξε σε βαθύ ύπνο.

Για τον πρώην πρωθυπουργό μια νέα περίοδος της πολιτικής του ζωής είχε αρχίσει να χαράζει...

Υ.Γ> Στο facebook ο Πυρήνας των Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή ετοιμάζεται ήδη για την μεγάλη επιστροφή.

Διαβάστε κι αυτό>





επεξεργασμένη εικόνα takis Vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια :