vorini-gr: Το επόμενο βήμα του Σάκη Ρουβά: Θα ερμηνεύσει «Don Giovanni» στη Λυρική

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Το επόμενο βήμα του Σάκη Ρουβά: Θα ερμηνεύσει «Don Giovanni» στη Λυρική

Η «αναμέτρηση» με το λυρικό ρεπερτόριο – και συγκεκριμένα με την πασίγνωστη όπερα του Mozart» - θα είναι η νέα πρόκληση στην καριέρα του δημοφιλούς ερμηνευτή..


«Ο Don Giovanni, είναι ένας ρόλος ψυχής, που πάντα ονειρευόμουν να ερμηνεύσω με την ψυχή μου, και κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω τα όνειρά της ψυχής μου πραγματικότητα, γιατί θα τον ερμηνεύσω με την ψυχή μου».

Με τη δήλωση αυτή, ο δημοφιλής τραγουδιστής επιχείρησε να προλάβει το κύμμα των αντιδράσεων που αναμένεται να προκαλέσει η απόφασή του να ανοιχτεί στο λυρικό ρεπερτόριο και συγκεκριμένα σε ένα ρόλο με απαιτήσεις βαρύτονου.

Ο ιταλός μαέστρος Giovanni Trapatoni, που έχει αναλάβει να διδάξει τον Σάκη Ρουβά, μίλησε στη συνέντευξη τύπου με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του Σάκη, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως στη δική του εκδοχή της όπερας, ο ήρωας του Μότσαρτ, θα εμφανιστεί γυμνός.

Μέλη του συλλόγου Φίλων της Λυρικής, ανακοίνωσαν με το τέλος της συνέντευξης, ότι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας με αίτημα να ματαιωθεί αυτή η «βεβήλωση του ιερού χώρου από τις δεκάδες ρουβίτσες που θα συρρεύσουν στις παραστάσεις» ενώ απέστειλαν ψήφισμα και στον υπουργό πολιτισμού κ. Τασούλα. Ψήφισμα που ο κ. Τασούλας δεν μπόρεσε να παραλάβει, γιατί έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην Αμφίπολη.

Ήδη, όσο γράφονταν αυτές οι γραμμές, άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικωφ το κτίριο της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας, ενώ κάποιοι πρόλαβαν και έγραψαν με σπρέι, έξω στό το σπίτι του δημοφιλούς τραγωδού, το σύνθημα «Σάκης + Don Giovanni = Grexit».

**Στην εκόνα: Τα ίχνη από το καλάσνικωφ των δραστών που γάζωσαν το βράδυ τον τοίχο της Λυρικής, είναι εμφανή πάνω στην αφίσα του Σάκη Ρουβά

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)




  

Δεν υπάρχουν σχόλια :