vorini-gr: 5 Χρόνια από το «έγκλημα στο Καστελόριζο»

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

5 Χρόνια από το «έγκλημα στο Καστελόριζο»

Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από το διάγγελμα του Καστελόριζου, τα spreads, οι οίκοι αξιολόγησης και τα μνημόνια έγιναν μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων, οι οποίοι απώλεσαν ένα μεγάλος μέρος του εισοδήματός τους ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που έμειναν χωρίς δουλειά...

Μερικές ημέρες αργότερα η Ελλάδα υπογράφει με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δανειακή σύμβαση που προέβλεπε τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με 110 δισεκατομμύρια ευρώ με την παράλληλη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο άβουλος τότε Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αντί να υψώσει ανάστημα στους εκβιαστές Ευρωπαίους, έσκυβε το κεφάλι σαν «ραγιάς» λέγοντας σε όλα «ναι». Το ίδιο και οι διάδοχοί του, όπως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Άβουλα όντα μπροστά στους εκβιαστές.

Η εικόνα της Ελλάδας μέσα σε αυτά τα χρόνια άλλαξε δραματικά. Εκατοντάδες άστεγοι στους δρόμους των πόλεων, χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν τροφή στα συσσίτια της Μητρόπολης και των Δήμων, φτώχεια, ανέχεια και εξευτελισμός κάθε έννοιας αξιοπρέπειας για τον περήφανο ελληνικό λαό.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι ίδιοι οι «εμπνευστές» αυτής της πολιτικής έχουν παραδεχτεί ότι η συνταγή ήταν λανθασμένη, οι ελληνικές κυβερνήσεις έως και την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά συνέχισαν το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια ο Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο...

Ο Γ. Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 έβαλε τη χώρα σε μια πορεία προς το άγνωστο, σε ένα δρόμο με μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό κόστος. 

Οι ευθύνες για τον ίδιο είναι πολλές και πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη και στο ελληνικό λαό για το «έγκλημα του Καστελόριζου». 

Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και «μάχες» με τους δανειστές προσπαθεί εναγωνίως να ξεκαθαρίσει το μαύρο τοπίο και να βάλει τα πράγματα σε μια άλλη βάση με λιγότερο κόστος αλλά και όφελος στον Έλληνα πολίτη.


επεξεργασμένες εικόνες takis Vorini/April-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια :