vorini-gr: Άγαλμα προς τιμήν του Άνεργου Έλληνα τοποθετήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Άγαλμα προς τιμήν του Άνεργου Έλληνα τοποθετήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης

Έκπληκτοι έμειναν σήμερα ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης όταν, μπαίνοντας στην κεντρική αίθουσα, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο έκθεμα...

Πρόκειται για ένα άγαλμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει έναν άνεργο Έλληνα και τοποθετήθηκε στο μουσείο με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ξένων επισκεπτών για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.

Η τοποθέτηση του αγάλματος -το οποίο «φοράει» μια παλιά μπλούζα και ένα τζιν παντελόνι- προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Άδωνι Γεωργιάδη κατηγόρησε την κυβέρνηση για «άκρατο λαϊκισμό» και αμαύρωση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Η τοποθέτηση, μάλιστα, του βουλευτή πραγματοποιήθηκε σε τόσο υψηλούς τόνους που αναγκάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση, καθώς δημιουργήθηκε τεχνικό πρόβλημα στα μικρόφωνα της Βουλής.

Από την πλευρά τους, τόσο η πρόεδρος της Βουλής όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, υπεραμύνθηκαν της απόφασης λέγοντας ότι η εγκατάσταση του αγάλματος στοχεύει στην ανάδειξη των επιπτώσεων της κρίσης και την ευαισθητοποίηση των ξένων επισκεπτών. Οι τελευταίοι μάλιστα φαίνεται να αντιμετωπίζουν το νέο έκθεμα με χιούμορ, καθώς πολλοί ξένοι που βρέθηκαν στο μουσείο, μετά την αρχική τους έκπληξη, επικρότησαν την κίνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :