vorini-gr: Δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός (video)

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός (video)

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός με ερώτημα: Αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων των δανειστών. Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι "Η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών μας και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης"...

Η πρόταση του δημοψηφίσματος όπως είπε έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα ζητήσει ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, με σκοπό απερίσπαστος να μπορέσει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δύσκολη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μετά όμως από 5 μήνες οι εταίροι μας κατέληξαν σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. 

Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα."

k

Δεν υπάρχουν σχόλια :