vorini-gr: Σωκράτης Γκιόλιας | Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια δολοφονήθηκε μια «ελεύθερη φωνή»

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Σωκράτης Γκιόλιας | Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια δολοφονήθηκε μια «ελεύθερη φωνή»

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010, η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη, είχε συνταράξει το πανελλήνιο..

Άγνωστοι είχαν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού του ισχυριζόμενοι πως κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. 

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από τη «Σέχτα Επαναστατών» έγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε «ειδικούς φρουρούς» της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο Σωκράτης Γκιόλιας 

Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία και ήταν παιδί ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και συνεργάστηκαν έως και τον Οκτώβριο του 2008. 

Επίσης εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες, καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89. Φερόταν ακόμη ως συνιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστολόγιου troktiko, κάτι που το ίδιο αποδείχθηκε μετά τη δολοφονία του. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αδαμαντία και το 2008 απέκτησαν έναν γιο. 


 Υπέρμαχος της «Ελεύθερης και καθαρής δημοσιογραφίας» ο Σωκράτης αντιστάθηκε στα σαπρά σημεία των καιρών και στο τέρας του παρακράτους γίνοντας έτσι το παράδειγμα του δημοσιογράφου,  που με τίμημα την ίδια του τη ζωή του έπεσε στις επάλξεις της μαχόμενης δημοσιογραφίας.


Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: 
  • “Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι”.
Και συνέχιζε λέγοντας:  
  • “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”.

Μετά τον θάνατό του ,ο ΠΣΑΤ καθιέρωσε βραβείο Σωκράτη Γκιόλια για το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου.

"Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν και θα είναι ο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» αλλά και ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας, θυμιζοντας μας πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που με τίμημα ακόμη και τη ζωή τους θα μας δείχνουν με τις πράξεις τους το δρόμο της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης" 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια :