vorini-gr: Κι ο Άδωνις αρχηγός! | Θα ντρέπεται η Ιστορία…

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κι ο Άδωνις αρχηγός! | Θα ντρέπεται η Ιστορία…

Το κολαούζο του Καρατζαφέρη, ο τελάλης του για τα εξοπλιστικά – αλήθεια που θάφτηκε και ποιος έθαψε την υπόθεση Καρατζαφέρη; – ο τηλεμανής πολιτικός με την υστερική τσιριχτή φωνή, ο μονίμως θυμωμένος...
..αγέλαστος, μπας και φανεί σοβαρός, ο παπαγάλος της αρχαιότητας ο οποίος πρέφα δεν έχει πάρει από την ουσία του λόγου των αρχαίων Ελλήνων, ο θαυμαστής της χούντας, ακροδεξιός ως το κόκκαλο, ζητάει να ηγηθεί της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αρκούν οι δυο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα για να καταλάβει ο Κάθε Έλληνας τον ξεπεσμό της παράταξης. Το κόμμα της κεντρώας λογικής, που έχασε την δυναμική του απ” τις ακραίες απόψεις των Βορίδη, Άδωνη και Πλεύρη, απ” την διολισθαίνουσα ακροδεξιά πολιτική του Σαμαρά κι απ” τους μπαλτακισμούς, έχασε ύψος, ύφος,και πολιτική γραμμή.
Απέμεινε να εκπροσωπεί κάτι απαρχαιωμένες κυρίες των Βορείων προαστίων με βαριά σκουλαρίκια στα ατυχή λίφτινγκ των προσώπων τους, οπού μηδέ ανταύγεια σώζει  μηδέ τσάντα Channel. Απέμεινε να εκπροσωπεί κάτι λιμοκοντόρους που στα βλέμματα τους διακρίνεις τα EΣΠΑ που ρήμαξαν, τα χρηματιστήρια, τις δουλειές που πήραν απ΄ το δημόσιο, τα τηλέφωνα με τα οποία λύναν τις υποθέσεις τους.

Η ΝΔ απομακρύνθηκε από το σώμα των μικρομεσαίων κεντρώων, αυτών που κρατούσαν με αρχές τις οικογένειες τους, μεγάλωναν τα παιδιά τους δίνοντας τους εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Έφτιαχναν με στερήσεις ένα σπίτι και με τα χρόνια ένα εξοχικό όπου μαζευόντουσαν όλοι με παιδιά κι εγγόνια, πηγαίνοντας στην Ανάσταση και χορεύοντας την Κυριακή του Πάσχα κρατώντας όρθιο το τείχος της ορθοδοξίας.
Τι σχέση έχει αυτό το σώμα , των συντηρητικών κεντροδεξιών, μ” αυτούς τους παιδαριώδεις φλούφληδες, τους ανακατεμένους σε εξοπλιστικά και μίζες;
Τι σχέση έχει μ” αυτούς που πουλάνε πατριωτισμό για να κλείνουν συμβάσεις και να παίρνουν προμήθειες; Γίναν συναιτεράκια με τους άθλιους του Πασοκ. Γιατί και το καλό Πασοκ απεβίωσε την ημέρα που το ανέλαβε ο Σημίτης.
Ποιους εκπροσωπεί σήμερα η ΝΔ;
Έχει ρημάξει την μικρομεσαία τάξη, έχει στείλει τα παιδιά τους μετανάστες,  έχουν χάσει τα σπίτια τους,  τις ζωές τους,  τις μικροεπιχειρήσεις τους.

Η ΝΔ γέρασε απότομα. Φάνηκαν οι ρυτίδες που επιμελώς έκρυβαν τα κανάλια τα οποία τάιζαν με δάνεια που πλήρωνε ο Ελληνικός Λαός.

Ξαφνικά όλα κατέρρευσαν και τώρα τρέχει ο κάθε πικραμένος να αρπάξει την εξουσία.
Ξεπέφτουν. Ώρα να βάλουν φρένο στην απληστία των φαιδρών, ώρα να δουν τους εαυτούς τους στους καθρέφτες. Γιατί σε λίγο θα ντρέπεται η ιστορία.
Πρώτα να βρει τον προσανατολισμό της η καμήλα, και ύστερα ο αναβάτης της να μην έχει καμπούρα, γιατί έχει ήδη δυο καμπούρες η καμήλα.
Το Πάμε Ευρώπη δεν είναι προσανατολισμός. Προσανατολισμός είναι να να ξαναμπείς στο σπίτι του μικρομεσαίου νοικοκύρη και να του πεις τι έχεις να κάνεις γι”  αυτόν. Αν έχεις.

Αν δεν έχεις τότε αργά ή γρήγορα θα βρεθείς εκτός ιστορίας.
Τρέχουν τόσοι πολλοί για την καρέκλα, γιατί είναι λίγοι.

Πιστεύουν ότι άμα μαζευτούν πολλοί λίγοι, θα δώσουν βάρος στην παράταξη.
Αμ δε!
Μηδέν και μηδέν ίσον μηδέν.

Ζητείται αρχηγός όχι αρχηγίσκοι σαν τα προφυλακτικά της μιας χρήσεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια :