vorini-gr: Κώστας Γαβράς: "Στην Ευρώπη υπάρχει η ελευθερία του ισχυρότερου απέναντι στους ασθενέστερους"

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κώστας Γαβράς: "Στην Ευρώπη υπάρχει η ελευθερία του ισχυρότερου απέναντι στους ασθενέστερους"

Ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως «όλα είναι πολιτική», ενώ υποστηρίζει πως η Ευρώπη είναι υπέρ μιας ελευθερίας «η οποία στην πράξη είναι η ελευθερία του ισχυρότερου απέναντι στους ασθενέστερους»...

Γνωστός για τις πολιτικές του ταινίες («Ζ», «Ο Αγνοούμενος» κ.ά.), ο γνωστόςσκηνοθέτης είπε αρχικά πως «από τη στιγμή που κάποιος κάνει ταινίες, αυτό ήδη αποτελεί πολιτική δέσμευση», για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως για το ίδιο όλα είναι συνδεδεμένα: «Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το κοινωνικό, το οικονομικό από το πολιτικό. Πιστεύω ότι όλα είναι πολιτικά. Η οικονομία είναι και αυτή πολιτική. Σήμερα δεν μιλούμε παρά για την οικονομία», σημείωσε.

Ο σκηνοθέτης τόνισε πως ακόμα και «η εξουσία και ο τρόπος με τον οποίο την ασκούμε στα παιδιά μας, στη γυναίκα μας, είναι επίσης πολιτική. Πολιτική δεν είναι μόνο για ποιον θα ψηφίσουμε κάθε πέντε χρόνια».

Ο Κ. Γαβράς έριξε πυρά κατά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως υποστήριξε, «η Ευρώπη, με τον τρόπο που ενεργεί εδώ και κάποιο διάστημα, είναι υπέρ μιας ελευθερίας -λένε- η οποία στην πράξη είναι η ελευθερία του ισχυρότερουαπέναντι στους ασθενέστερους».




koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :