vorini-gr: "Η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες των ανθρώπων της"

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

"Η Αθήνα μέσα από φωτογραφίες των ανθρώπων της"

Μία έκθεση φωτογραφίας διηγείται μικρές ιστορίες της Αθήνας και των ανθρώπων της στο μετρό του Συντάγματος...

Μικρές και μεγάλες αγωνίες, χαρές, λύπες, φιλοδοξίες, «φέτες ζωής» από μία πόλη που φιλοξενεί εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτή είναι η πρώτη ύλη της έκθεσης φωτογραφίας που μπορούμε να απολαύσουμε από τις 16 Οκτωβρίου στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για φωτογραφίες που έστειλαν άνθρωποι οι οποίοι ζουν στην Αθήνα μετά το κάλεσμα των atenistas και των Σταθερών Συγκοινωνιών Α.Ε. την περασμένη άνοιξη. Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός φωτογραφίας κάλεσε τους Αθηναίους να αποτυπώσουν μια μικρή αθηναϊκή ιστορία τους με τον φωτογραφικό τους φακό, μια απόπειρα καταγραφής της σημερινής μητρόπολης.

Μίας μητρόπολης που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της έκθεσης, δεν νιώθουν όλοι κάτοικοί της σαν «πατρίδα» τους. «Παράλληλα, παρά τη κυρίαρχη αυτή αντίληψη, εδώ γεννιότανε, μεγάλωνε, μάθαινε γράμματα, έκανε τις πρώτες του βόλτες, έρωτες, έκανε οικογένεια, είδε τους γονείς τους να μεγαλώνουν, να φτιάχνουν σπίτια, να ανοίγουν μαγαζιά. Μικρές προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που ζήσανε στο λεκανοπέδιο, φτιάξανε εδώ τη δική τους ιστορία και έγινε τελικά η Αθήνα, η πόλη της ζωής τους», σημειώνει το δελτίο τύπου.

Η έκθεση μας καλεί να αφεθούμε στο χρόνο μέσα από 70 φωτογραφίες και τις οικείες και συλλογικές τελικά ιστορίες που φέρουν τα πρόσωπα που απεικονίζονται: Το κοινό συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνει σε όλους μας η καθημερινότητα της Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :