vorini-gr: Παράρτημα του ΠΑΣΟΚ στο Μάλι ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Παράρτημα του ΠΑΣΟΚ στο Μάλι ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου

Δυναμική επανεμφάνιση στα τεκταινόμενα της ενεργούς πολιτικής και ειδικότερα στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση «αδελφού» κόμματος του ΠΑΣΟΚ στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής...

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» παρουσίασε το πλάνο εξάπλωσης των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην περιοχή της Σαχάρα και στις κοιλάδες του Άνω Νίγηρα, τονίζοντας πως και εκεί, όπως και στην Ελλάδα, είναι επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός σχεδίου προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Όπως ανακοινώθηκε, το σχήμα στη χώρα της Δυτικής Αφρικής θα λειτουργήσει υπό το όχημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στα πλαίσια του οποίου το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα διατηρήσει τη διακριτή του φυσιογνωμία καθώς και την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια.

Ως επικεφαλής της task force που θα μεταβεί άμεσα στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό ορίστηκε ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για τον συντονισμό της προσπάθειας και την επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς.

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να επισκεφθεί το Μπαμακό και το Τιμπουκτού αμέσως μετά τη ετήσια διεθνή διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Απριλίου σε παραθαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ισπανίας με πολύ καλό φρέσκο ψάρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κίνηση έχει την υποστήριξη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία όμως δεν είναι σαφές ότι είχε καταλάβει τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου καθώς νόμιζε ότι το όνομα Μάλι αναφέρεται σε κάποιο ορεινό χωριό της Κρήτης.

qualitative misinformation: tokoulouri
digital image processing: takis Vorini

Δεν υπάρχουν σχόλια :