vorini-gr: Άλλο Μακρόν, άλλο γουρλόν

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Άλλο Μακρόν, άλλο γουρλόν

Σου λέει, τραπεζίτης είναι αυτός, τους τραπεζίτες στηρίζουμε κι εμείς, πάμε για θρίαμβο! Ξεχνούν, βέβαια, ότι άλλο Μακρόν και άλλο ο εγχώριος εκλεκτός τους, το… μακρόν χέρι της διαφθοράς και της διαπλοκής...

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, μεσιέ;

Γιατί βγήκε ο Μακρόν στη Γαλλία λέει, και το Ακραίο Κέντρο έχει χαρά μεγάλη. Γιατί κάπου ανάμεσα στην υστερία και τη φαντασιοπληξία που το διακατέχει, είδε στον ελληνικό καθρέφτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Μακρόν. Κι έτσι, ονειρεύεται εγχώριους θριάμβους.

Αφού στήριξαν Φιγιόν, άνοιξαν και τα δημοτολόγια για να δουν την κοινή ημέρα γενεθλίων των δύο αρχηγών, εγκατέλειψαν το γαλλικό κουτσό άλογο και άρχισαν να παρομοιάζουν το εγχώριο κουτσό άλογο με το νέο αστέρα της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Σου λέει, τραπεζίτης είναι αυτός, τους τραπεζίτες στηρίζουμε κι εμείς, πάμε για θρίαμβο! Ξεχνούν, βέβαια, ότι άλλο Μακρόν και άλλο ο εκλεκτός τους, το… μακρόν χέρι της διαφθοράς.

Πρώτη βασική διαφορά, ο Μακρόν δεν έχει κόμμα, ο Μητσοτάκης ΕΙΝΑΙ κόμμα. Το κόμμα της διαφθοράς, της μίζας, της αδιαφάνειας, της διαπλοκής. Κληρονόμος του διαχρονικού αυτού κόμματος που πάει ως τα βάθη του νεοελληνικού κράτους.

Δεύτερη ουσιώδης διαφορά, ο Μακρόν εμφανίστηκε ουρανοκατέβατος στη γαλλική πολιτική σκηνή, όχι μητσοτακο-κατέβατος. Γόνος της πιο διεφθαρμένης κρατικοδίαιτης οικογένειας που έβγαλε αυτή η χώρα.

Τρίτη βασική διαφορά, ο Μακρόν ήταν -θέλοντας και μη- η επιλογή της Δημοκρατίας κόντρα στην Ακροδεξιά. Ο Μητσοτάκης την παντρεύτηκε την Ακροδεξιά και την κατέστησε δεύτερη μεγαλύτερη τάση στο κόμμα του, δια του αντιπροέδρου του Άδωνη Γεωργιάδη.

Τέταρτη διαφορά, ο Μακρόν είπε προεκλογικά «και Αριστερά και Δεξιά», η Νέα Δημοκρατία αποτελεί όχι μόνο την ελληνική Δεξιά αλλά τη δεξιότερη, πιο στυγνή και απεχθή εκδοχή της εδώ και δεκαετίες.

Μία ακόμη διαφορά που, όπως και να το κάνουμε, μετράει στους ψηφοφόρους: Ο Μακρόν είναι λαμπερός και φωτογενής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέχει μακράν.

Με λίγα λόγια, κάπου μπερδεύτηκαν οι γκραν Πρετεντέρ και Πορτοσάλτ της διαπλοκής και οι κομματικοί ακόλουθοί τους. Κι αν επιμείνουν στη σύγκριση Μακρόν – Μητσοτάκη, τότε θα έρθει η ίδια η πραγματικότητα να τους προσγειώσει, όταν ο εκλεκτός τους στις εκλογές θα πάρει το… μακρότερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :