vorini-gr: Τις διαφωνίες της για επαφές ΗΠΑ - Δαλάι Λάμα επαναλαμβάνει η Κίνα

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τις διαφωνίες της για επαφές ΗΠΑ - Δαλάι Λάμα επαναλαμβάνει η Κίνα

Η Κίνα επανέλαβε «τη σταθερή και ξεκάθαρη» αντίθεσή της στην επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στο Λευκό Οίκο μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα...


«Ήδη το Πεκίνο έχει κάνει σαφή στην Ουάσινγκτον την αντίθεσή του σχετικά με την προβλεπόμενη προσεχή επίσκεψη στις ΗΠΑ του εξόριστου πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μα Ζαοξού, όπως μεταδίδει η ίδια πηγή.

«Η Κίνα αντιτίθεται κατηγορηματικά στην επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στις ΗΠΑ και αντιτίθεται επίσης στις επαφές μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ με τον Δαλάι Λάμα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 

«Ζητάμε από τις ΗΠΑ να λάβουν υπόψη τους τη μεγάλη ευαισθησία θεμάτων που σχετίζονται με το Θιβέτ, να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τη θέση και τις ανησυχίες της Κίνας και να μην επιτρέψουν την επίσκεψη του Δαλάι Λάμα και φυσικά να μην οργανώσουν καμία συνάντησή του με την ηγεσία των ΗΠΑ ώστε να μην αμαυρωθούν οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ» κατέληξε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες ότι ο Δαλάι Λάμα θα γίνει δεκτός στο Λευκό Οίκο κατά την επίσκεψή του αυτό   το μήνα στις ΗΠΑ, παρά τις διαμαρτυρίες του Πεκίνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :