vorini-gr: Απαιτούν ανταλλαγή

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απαιτούν ανταλλαγή


Χιλιάδες Ισραηλινοί ξεκίνησαν σήμερα το πρωί πορεία από τα βόρεια της χώρας προς την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, με στόχο την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ...


Με σημείο εκκίνησης την οικογενειακή κατοικία του ισραηλινού στρατιώτη στο Μίτζπε Χίλα, η πορεία οργανώθηκε από τους γονείς του Γκιλάντ Σαλίτ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από την απαγωγή του στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας......

Ντυμένοι στην πλειονότητά τους με λευκά μπλουζάκια και κασκέτα που έγραφαν ο "Γκιλάντ είναι ακόμη ζωντανός", οι συμμετέχοντες στην πορεία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δώδεκα ημέρες, κρατούσαν πανό που έγραφαν "Ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι ο Γκιλάντ".

Ο πατέρας του Γκιλάντ, Νόαμ Σαλίτ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε: "Δεν θα γυρίσω σπίτι χωρίς τον Γκιλάντ". Στο τέλος της πορείας, τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Αβίβα και τα άλλα δύο παιδιά τους, θα εγκατασταθούν σε σκηνή κοντά την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου "μέχρι την απελευθέρωση του γιου τους".

"Περιμέναμε επί τέσσερα χρόνια και περιμένουμε ακόμη, αυτοί που τον έστειλαν εκεί πρέπει και να τον φέρουν πίσω", πρόσθεσε ο Νόαμ Σαλίτ.

Την Παρασκευή, η ισραηλινή εφημερίδα Yediot Aharonot δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών είναι υπέρ της ανταλλαγής εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και "δολοφόνων", με τον ισραηλινό στρατιώτη.

Όσον αφορά "μια ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των οποίων εκατοντάδες τρομοκράτες, αλλά και δολοφόνοι, με τον Σαλίτ", το 72% των ερωτηθέντων δήλωσαν υπέρ και 21% κατά, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Dahaf, ενώ το 74% θεωρεί "αμελητέα ή ανύπαρκτη" την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος ο Γκιλάντ Σαλίτ "χωρίς το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερους εκατοντάδες τρομοκράτες, αλλά και δολοφόνους".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :