vorini-gr: 24ωρη Πανελλαδική απεργία σήμερα

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

24ωρη Πανελλαδική απεργία σήμερα


Νεκρώνει η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης...

Με 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη λένε οι εργαζόμενοι το «όχι» τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε επί της αρχής το βράδυ της Τετάρτης. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας «παγώνουν» την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.......

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν η Βουλή και τα νοσοκομεία.

Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι, οπότε δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις την Πέμπτη και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει η Αθήνα, καθώς λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ και προαστιακός δεν θα κυκλοφορήσουν.

Στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθώς απεργεί και η ΠΝΟ, μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα εκτελέσουν τα τρένα, ενώ αλλαγές θα γίνουν σε δεκάδες πτήσεις της Olympic Air και της Aegean λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι δικηγόροι παρατείνουν την απεργία τους για ακόμα μία ημέρα ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις. Στο δρόμο κατεβαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ κάνει χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού ψηφίστηκαν επί της αρχής χωρίς εκπλήξεις το βράδυ της Τετάρτης με 159 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 2 «παρών».

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ ή η κυβέρνηση, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών» και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ. «Αποφασίστε αν θέλετε να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα ή θα στηρίζετε τη συντήρηση με δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη δημαγωγία», πρόσθεσε.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :