vorini-gr: Σταματούν οι αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα μέσω διαιτησίας

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Σταματούν οι αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα μέσω διαιτησίας

«Φρένο» με νομοθετική παρέμβαση βάζει η κυβέρνηση στις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, μέσω του θεσμού της διαιτησία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου.......

Μιλώντας στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως «εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» και προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση την επόμενη εβδομάδα, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαϊου - οπότε ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα - 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε και την ικανοποίηση του για την υπογραφή της νέας Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :