vorini-gr: Έρχεται και νέο τσουνάμι ακρίβειας ....

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Έρχεται και νέο τσουνάμι ακρίβειας ....


Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο στα οικονομικά τους και στην καθημερινότητα αλλά, όπως φαίνεται, τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά..


Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 6,5% τον μήνα Ιούνιο, πριν δηλαδή λειτουργήσει και η τελευταία (;) αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.

Είναι προφανές ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα κόστη για τους παραγωγούς και το ντόμινο στα προϊόντα και στις υπηρεσίες είναι αναπόφευκτο.

Τα στοιχεία της Στατιστικής δείχνουν ότι οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες στην κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, στην παραγωγή βασικών μετάλλων, στα προϊόντα χαρτιού και καπνού που προέρχονται από το εξωτερικό κ.α.

Θυμίζουμε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας επί ένα δίμηνο παραμένει πάνω από 5,2 %, (όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,4%) ενώ την ίδια ώρα στον μεν δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους έχει υπάρξει μεγάλη μείωση εισοδήματος, στον δε ιδιωτικό τομέα οι αποδοχές έχει συμφωνηθεί να παγώσουν μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο.

Προετοιμάζουν τη χαριστική βολή

Η επικείμενη αύξηση, από το 11% στο 23% του ΦΠΑ, που σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών σε δεκάδες καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, με πρόσχημα τις δανειακές ανάγκες τις χώρας (τρόικα), αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην παγωμένη αγορά και στα ήδη καταχρεωμένα νοικοκυριά. (Δείτε το θέμα εδώ)

1 σχόλιο :

Greecelands. είπε...

Ότι Αγαπαω Ζω, γιαυτο Ζω Ευτηχισμενη και όχι τον δρομο που μου δειχνουν . Θελω έναν Κοσμο δικαιοτερο και όχι την Ομορφια της Παροδικοτιτας!! Καλη Ημερα Ευχομαι σε Ολους!!