vorini-gr: Kούβα: Τηλεοπτική εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Kούβα: Τηλεοπτική εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο


Προειδοποίηση ότι η διαμάχη της Δύσης με το Ιράν μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο απηύθυνε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο μέσω εμφάνισής του σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή που προβλήθηκε χθες στην κουβανική τηλεόραση, στην πρώτη του δημόσια τηλεοπτική παρέμβαση τα τελευταία τρία χρόνια.....

Φορώντας ένα αθλητικό μπουφάν και καρώ πουκάμισο, ο 83χρονος Κάστρο μιλούσε με άνεση και έδειχνε σε καλή κατάσταση στην εκπομπή «Στρογγυλή Τράπεζα», η οποία μεταδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών που παρουσιάζουν τον πρώην πρόεδρο σε επίσκεψή του στο κέντρο επιστημονικών ερευνών στην Αβάνα.

Πρόκειται για την πρώτη του τηλεοπτική συμμετοχή τα τελευταία τρία χρόνια και για το πρώτο βίντεο που προβάλλεται εδώ και ένα χρόνο.

Ο Κάστρο είπε ότι ενδέχεται ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος όταν οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Ισραήλ, προσπαθήσουν να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Όταν ξεκινήσουν πόλεμο θα τον ξεκινήσουν εκεί. Δεν μπορεί παρά να είναι πυρηνικός. Νομίζω ότι ο κίνδυνος πολέμου μεγαλώνει πολύ. Παίζουν με τη φωτιά», όπως είπε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :