vorini-gr: «Θάνατος στην Κάρλα»

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

«Θάνατος στην Κάρλα»


Ιρανική εφηµερίδα συνεχίζει την επίθεση στην πρώτη κυρία της Γαλλίας.Επισήµως το Ιράν κρατάει αποστάσεις, αλλά ο Τύπος του καθεστώτος προχώρησε ένα βήµα παραπέρα:..


«Στην Κάρλα Μπρούνι αξίζει να πεθάνει», έγραψε η εφηµερίδα «Καϊχάν» µία ηµέρα µετά τον χαρακτηρισµό «πόρνη» που επεφύλαξε στην πρώτη κυρία της Γαλλίας για την υποστήριξή της στη Σακινέχ......

Το Ιράν καταγγέλλει τη Δύση ότι χρησιµοποιεί την υπόθεση της Σακινέχ για να κάνει προπαγάνδα κατά της ισλαµικής δηµοκρατίας. Στα «προπαγανδιστικά όπλα» της Δύσης προστέθηκε από χθες κι ένας νεαρός Ιρανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισµού µε την κατηγορία της οµοφυλοφιλίας.

Περίπου είκοσι γάλλοι συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες των τεχνών απ’ όλον τον κόσµο έκαναν χθες έκκληση υπέρ του Εµπραΐµ Χαµιντί µε επιστολή που δηµοσιεύθηκε στην εφηµερίδα «Le Μonde». «Μας καταλαµβάνει τρόµος όταν σκεπτόµαστε µέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι οµοφυλόφιλοι στο Ιράν», αναφέρουν µεταξύ άλλων.

**[Στην φωτογραφία η Κάρλα Μπρούνι στο τέµενος Ζιτούνα στην Τυνησία (φωτό αρχείου). Ενδεχοµένως ούτε το κάλυµµα στο κεφάλι και η ταπεινή έκφραση του προσώπου δεν θα µπορούσε να την απαλλάξει από τις επιθέσεις του ιρανικού Τύπου].

Αποσπ.απο www.tanea.gr(1-9_2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια :