vorini-gr: Νύχτες Πρεμιέρας..στην τελική ευθεία..!!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Νύχτες Πρεμιέρας..στην τελική ευθεία..!!


Χωρίς την ταινία του Σερτάν Σπασόγεβιτς "A Serbian Film", η οποία είχε προκαλέσει σάλο με την σκηνή βιασμού βρέφους, που αποσύρθηκε τελικά με πρωτοβουλία του ίδιου του σκηνοθέτη της, και με περισσότερες απο 150 ταινίες μεγάλου και μικρούς μήκους από την Ελλάδα και τον κόσμο, το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" διεξάγεται τις απο 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν , Απόλλων και Δαναός 1 και 2...


Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στον κινηματογράφο Αττικόν με την προβολή της ταινίας της Λίσα Τσολοντένκο "The kids are all right".

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τα αναπόσπαστα πλέον τμήματα του όπως είναι το "Πανόραμα" , οι "Πρεμιέρες" , το "Μετά τα μεσάνυχτα", το "Σινεμά στα όρια" και τα ντοκιμαντέρ αλλά και μεγάλα αφιερώματα στους Eρνστ Λιούμπιτς , Σεμπαστιάν Λιφσίτς , Ολιβιέρ Σμολντέρ καθώς και το θεματικό αφιέρωμα στην "Τρύπα", το οποίο περιλαμβάνει σχετικές με την οπή, ταινίες και μια συνεργασία με 16 μουσεία της Αθήνας , η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο , θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2011 ενώ σε αυτήν εντάσσονται μουσειακοί περίπατοι .
Στο Φεστιβάλ εντάσσονται επίσης δυο διαγωνιστικά τμήματα , το διεθνές διαγωνιστικό και το διαγωνιστικό τμήμα για μουσική και φιλμ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η κινηματογραφική εταιρία Αθηνών, το περιοδικό Σινεμά και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη και του Α984.

"Ο Δήμος Αθηναίων αγκαλιάζει για άλλη μια φορά τις Νύχτες Πρεμιέρας που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Πολιτιστικής ζωής της πόλης , τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων , Άγγελος Μοσχονάς.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :