vorini-gr: Ήθελαν να μας δώσουν το δάνειο σε «βελανίδια»!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ήθελαν να μας δώσουν το δάνειο σε «βελανίδια»!

(Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ προσπαθούν να πάρουν στην πλάκα τα Βελανίδια επάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χθες στο Eurogroup.)

Νέες επιπλοκές στην εκταμίευση της 7ης δόσης δημιουργεί η εκδικητική πρόταση των Γερμανών, για δημιουργία ειδικού «Βελανίδοgroup» μέσα στο «Eurogroup» αποκλειστικά για εμάς! Την διάθεσή της να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να εκδικηθεί και να βγάλει το άχτι της, χωρίς να τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα...

...έδειξε χθες το βράδυ η γερμανική πλευρά, κατά τη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες....
Χαρακτηριστική, μάλιστα, των γερμανικών προθέσεων ήταν η κίνηση του υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μεταλλαγμένα βελανίδια-γίγαντες, τα οποία προσέφερε στην ελληνική αντιπροσωπεία, θέλοντας προφανώς να ειρωνευτεί τις γνωστές θέσεις, ότι «όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, εκείνοι έτρωγαν βελανίδια».
Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση εξόργισε την ελληνική πλευρά, η οποία «σηκώνοντας το γάντι», αντιπρότεινε μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου να εξοφλήσει τα γερμανικά υποβρύχια σε κάστανα, ανταποδίδοντας έτσι την προσβολή, αφού είναι γνωστό ότι οι καστανιές «γέρνουν» πολύ περισσότερο από τις βελανιδιές.
Η ανταλλαγή υπαινιγμών και προσβολών, πάντως, έληξε νωρίς το πρωί, καθώς με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, ζητήθηκε από τους Γερμανούς να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν πλέον τα απωθημένα τους με τον υπόλοιπο πλανήτη ώστε να ρημαδο-τελειώσει επιτέλους αυτή η ιστορία.
  του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια :