vorini-gr: Το σύστημα «ΚΚΕ-Μπάγιερν» σε video game!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το σύστημα «ΚΚΕ-Μπάγιερν» σε video game!

Η Αλέκα Παπαρήγα στο εξώφυλλο της φετινής έκδοσης του «Koukoue Manager 2012», με την ιστορική 
φανέλα του κόμματος (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι όπου ο παίκτης γίνεται Γ.Γ. μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα, καθορίζοντας ο ίδιος το πολιτικό σύστημα με το οποίο κατεβαίνει κάθε φορά στο γήπεδο!...

Μόνο τυχαία δεν ήταν όπως φαίνεται η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα, σχετικά με τα κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τακτική παιχνιδιού του κόμματός της και της Μπάγερν Μονάχου. Συγκεκριμένα η Γ.Γ. του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στο σύστημα των συνεχών επιθέσεων μέσα στην αντίπαλη έδρα, σύστημα που χάρισε στη Μπάγιερν τη νίκη έναντι της Ρεάλ και στο ΚΚΕ τον τίτλο της Μπάγιερν της πολιτικής.

Στη φετινή έκδοση, λοιπόν, του γνωστού παιχνιδιού προπονητικής προσομοίωσης, προστέθηκε και η επιλογή «Κουκουέ Manager». Στη συγκεκριμένη επιλογή, ο παίκτης καλείται να αναλάβει ένα πολιτικό κόμμα που συμμετέχει στο εκλογικό πρωτάθλημα και να το βοηθήσει να μπει στη Βουλή (ή ακόμα και στην κυβέρνηση), επιλέγοντας την τακτική που θα το οδηγήσει στις νίκες.

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, δάνεισε την εικόνα της στο παιχνίδι, καθώς ο παίκτης που θα επιλέξει να αγωνιστεί με τα χρώματά της, αποκτά έδρα στο «Περισσός  Arena», έχει δυνατότητα να καταλαμβάνει τα γήπεδα του αντιπάλου με το ΠΑΜΕ και να υψώνει πανό, όπως επίσης και να περιφρουρεί τους οπαδούς του από τις επιθέσεις των εξωκοινοβουλευτικών οπαδών. 

Τέλος, μπορεί να δίνει ομιλίες πριν από κάθε αγώνα-ψηφοφορία, να καταψηφίζει νομοσχέδια και μετά από μερικές πίστες, μπορεί να καταργήσει ακόμα και το πρωτάθλημα και να πάρει το κύπελο με λαϊκή επανάσταση.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα) του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια :