vorini-gr: Προκαλεί το εξώφυλλο ξένου περιοδικού!

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Προκαλεί το εξώφυλλο ξένου περιοδικού!


Το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού «The Pessimist» (Ο απαισιόδοξος) που τολμάει να κάνει κριτική στους Έλληνες 

Άκρως προσβλητικό για τους Έλληνες είναι το κύριο θέμα του ξένου περιοδικού «The Pessimist», που συνδυάζει αυθαίρετα την ιερή Ολυμπιακη Φλόγα με την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας του ΠΑΟ...


Ένα πούλμαν που καίγεται εξαιτίας ενός χούλιγκαν που κρατάει την Ολυμπιακή δάδα, ο βωμός με την Ολυμπιακή Φλόγα που καίει από κάτω και η φράση «Η Ελληνική Πλάκα», ήταν υπέρ-αρκετά για να δημιουργήσουν αναστάτωση για την προσβολή στη χώρα μας, καθώς τολμούν να της ασκήσουν κριτική και να την αντιμετωπίσουν με βάση την αντικειμενική πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα, δηλαδή, που ως γνωστόν είναι μόνιμα προκατειλημμένη εναντίον μας. Στην ουσία, το άρθρο του περιοδικού, στρέφεται ευθέως εναντίον της χώρας μας, διότι θέτει υπό αμφισβήτηση ένα από τα ιερότερα χαρακτηριστικά μας:
Το Αθάνατο Ελληνικό Αυτοπαραμύθιασμα.

Το δικαίωμά μας, δηλαδή, να θεωρούμε ότι είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του «Ωραίου, του Μεγάλου και του Αληθινού» χωρίς την υποχρέωση να το αποδεικνύουμε στην πράξη. Ουσιαστικά, χωρίς την υποχρέωση να μην τραυματίζουμε παίκτες της αντίπαλης ομάδας στα Play Off. Ή χωρίς την υποχρέωση να μην ψηφίζουμε νεοναζιστές στη Βουλή.

Από χθες πάντως, που κυκλοφόρησε το περιοδικό με το απαράδεκτο εξώφυλλο, τα social media στη χώρα μας έχουν πάρει φωτιά, καθώς δεκάδες χιλιάδες έλληνες, που αισθάνονται προσβεβλημένοι, κάνουν unlike στη σελίδα του περιοδικού, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αφήνουν προσβλητικά σχόλια από κάτω, λέγοντας ότι όταν εμείς είχαμε ανακαλύψει την προσβολή, εκείνοι μιλούσαν ακόμα με το «σεις» και με το «σας».

Κάνοντας με αυτό τον τρόπο σαφές, ότι μόνο εμείς οι ίδιοι έχουμε το δικαίωμα να αλληλομπινελικωνόμαστε και να αναφερόμαστε απαξιωτικά ο ένας για τον άλλον. Και ότι αν δοκιμάσει να κάνει το ίδιο κάποιος ξένος, θα μας βρει όλους απέναντί του!

 (Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα) του Νίκου Ζαχαριάδη /MoufaNey/protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια :