vorini-gr: La barra de Loukanikos - Ο σκύλος θρύλος της Αθήνας έδωσε το όνομα του σε μπαρ στη Μαδρίτη

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

La barra de Loukanikos - Ο σκύλος θρύλος της Αθήνας έδωσε το όνομα του σε μπαρ στη Μαδρίτη

Χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, σαν "σκύλος επαναστάτης" (Riot - dog), μπήκε στη λίστα με τα πρόσωπα της χρονιάς του περιοδικού Time και τώρα έδωσε το όνομα του σε μπαρ στη Μαδρίτη...

Ο λόγος φυσικά για τον Λουκάνικο, στο όνομα του οποίου θα πίνουν μπύρες από εδώ και στο εξής οι θαμώνες τοπικής μπυραρίας στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το doctv.gr, το μπαρ-μπυραρία βρίσκεται κοντά σε γνωστή κατάληψη της πόλης, είναι στέκι πολιτικών συζητήσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων και οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες του γνωστού σκύλου-μασκότ των πορειών διαμαρτυρίας, αλλά και από φωτογραφίες όσων έγιναν στο Σύνταγμα το περασμένο καλοκαίρι.

Το φωτορεπορτάζ ανήκει στον Γιάννη Αντάμη που ανακάλυψε το μπαρ "Loukanikos" περιπλανώμενος, τις μέρες που φιλοξενούνταν στην πόλη η έκθεση του με φωτογραφίες από τοίχους της Μαδρίτης.


Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Time στον θρυλικό Λουκάνικο

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, εντύπωση προκαλεί το ότι ο Λουκάνικος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή στις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν μέσα στο 2011 στην Αθήνα, πάντα με το μέρος των διαδηλωτών. Ο συντάκτης του Time αναφέρει μάλιστα ότι ο "σκύλος επαναστάτης" ποτέ δεν πτοήθηκε από τα χημικά.

Και δεν θα μπορούσε φυσικά να μην έχει φωτογραφηθεί από τον Peter Hapak, φωτορεπόρτερ του περιοδικού που κάλυψε τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος.
TIME PHOTOS: LOUKANIKOS


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη takis vorini (@takisvorini) στις

Δεν υπάρχουν σχόλια :