vorini-gr: Σωκράτης Γκιόλιας | Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια | Η δολοφονία μιας «ελεύθερης φωνής»

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σωκράτης Γκιόλιας | Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια | Η δολοφονία μιας «ελεύθερης φωνής»


Σαν σήμερα πριν δύο χρόνια η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, είχε συντάραξει το πανελλήνιο... 

Άγνωστοι είχαν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού του ισχυριζόμενοι πως κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. 

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια από τη «Σέχτα Επαναστατών» έγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε «ειδικούς φρουρούς» της ΕΛ.ΑΣ. 

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 8:00 έγινε Θεία Λειτουργία στους Αγίους Αναργύρους Ηλιούπολης και αμέσως μετά ακολούθησε μνημόσυνο στην μνήμη του Σωκράτη και τρισάγιο στο κοιμητήριο Ηλιούπολης


..........................
 Υπέρμαχος της «Ελεύθερης και καθαρής δημοσιογραφίας» ο Σωκράτης αντιστάθηκε στα σαπρά σημεία των καιρών και στο τέρας του παρακράτους γίνοντας έτσι το παράδειγμα του δημοσιογράφου,  που με τίμημα την ίδια του τη ζωή του έπεσε στις επάλξεις της μαχόμενης δημοσιογραφίας.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: 
  • “Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι”.
Και συνέχιζε λέγοντας:  
  • “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”.

Μετά τον θάνατό του ,ο ΠΣΑΤ καθιέρωσε βραβείο Σωκράτη Γκιόλια για το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου.
Επίσης πέρυσι στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης στίβου παίδων – κορασίδων στη Λάρνακα, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η ΚΟΕΑΣ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου) είχε αθλοθετήσει βραβεία Σωκράτης Γκιόλιας για τον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια.

"Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν και θα είναι ο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» αλλά και ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας, θυμιζοντας μας πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που με τίμημα ακόμη και τη ζωή τους θα μας δείχνουν με τις πράξεις τους το δρόμο της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης" 






info:http://www.sokratisgiolias.gr/site/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :