vorini-gr: Ο Γιάννης προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο Γιάννης προκάλεσε εκνευρισμό στο Μαξίμου


Αμηχανία και ένα μικρό εκνευρισμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times ότι το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά....


Ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών δεν είπε κάτι καινούργιο για τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση βήμα- βήμα.

Πρώτα να δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές και στη συνέχεια να ζητάει τη διόρθωση όρων του Μνημονίου που θεωρεί ότι δεν «βγαίνουν». Απτό παράδειγμα της τακτικής που θα ακολουθηθεί, είναι το «τρέξιμο» των αποκρατικοποιήσεων με την ταυτόχρονη άρνηση να γίνουν άλλες απολύσεις στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την προαναφερόμενη τακτική, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι υπουργοί πίστευαν (και εισηγήθηκαν) ότι καλύτερο θα ήταν η Τρόικα να ενημερωθεί απλό την αρχή για το σύνολο των προθέσεών της.

Ο Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, πρέσβευαν την άποψη που υιοθετήθηκε, της διαπραγμάτευσης βήμα προς βήμα.

Υπό την έννοια αυτή, οι απόψεις του δεν ξένισαν το Μέγαρο Μαξίμου- ειδικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο χρόνος που επέλεξε να μιλήσει είναι που προκάλεσε την αμηχανία και τον εκνευρισμό. Λίγες ώρες πριν αρχίσει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, με κίνδυνο αυτές οι δηλώσεις να γίνουν «όπλο» στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 




Sources of Information:http://kourdistoportocali.com/ - http://newpost.gr/ - επεξεργασία εικόνας-μονταζ takis Vorini

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :