vorini-gr: Τάσος Mαντέλης | Μια ξεχασμένη υπόθεση αναξιοπρέπειας.!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τάσος Mαντέλης | Μια ξεχασμένη υπόθεση αναξιοπρέπειας.!

Κυκλοφορεί, δικηγορεί και έχτισε οκταόροφη πολυκατοικία.!

Ο κάποτε πανίσχυρος Τάσος Μαντέλης, που για να τον δει κάποιος έπρεπε να περιμένει για μήνες στον προθάλαμο του γραφείου του, μοιάζει πλέον να είναι άλλος άνθρωπος...

 Κινείται με το προσωπικό του αυτοκίνητο, χωρίς συνοδούς,ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου: «Βγάζω τα προς το ζην», είπε στη Real news έξω από το γραφείο που διατηρεί... στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στο Πολυτεχνείο.

Στο γραφείο του, στην οδό Πατησίων, δεν υπήρχαν συνεργάτες του το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αφού ήταν ο μόνος που μπήκε και βγήκε σχεδόν αμέσως έπειτα από περίπου ένα τέταρτο. Με γρήγορες κινήσεις, κοιτώντας πίσω και πλάγια τους περαστικούς στο πεζοδρόμιο, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας αφού απέναντι ένα κτίριο του Πολυτεχνείου τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, ξεκλείδωσε τη γυάλινη πόρτα της πολυκατοικίας και σχεδόν τρέχοντας μπήκε στο ασανσέρ που τον μετέφερε στον τέταρτο όροφο.

Εμοιαζε με μαγική εικόνα το γεγονός ότι δεν είχε οδηγό και δεν υπήρχαν αστυνομικοί να εποπτεύουν τον χώρο. Ο Τ. Μαντέλης δεν φοράει γραβάτα και κοστούμι και κινείται πλέον… μόνος. Εχει πλέον μάθει να χάνεται στο πλήθος της ανωνυμίας, «ξετινάζοντας» από πάνω του την εικόνα του υπουργού των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη.

«Θα δικαιωθώ»

Αμήχανος και χαμογελαστός, δέχθηκε να μας εξηγήσει ότι δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις πριν από τη δίκη που έχει σε λίγες ημέρες για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» για τα έτη 2006 και 2007. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή και μπροστά του έχει το εφετείο. «Θεωρώ ότι θα δικαιωθώ», είπε, «αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις, γιατί βρίσκομαι σε μια πολύ ευαίσθητη θέση, λίγο πριν από το δικαστήριο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Τ. Μαντέλη θα ζητήσει από το δικαστήριο να προσκομίσει τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν για τα έτη 2006-2007, με πιθανότερη έκβαση την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Ο ίδιος αισιοδοξεί ότι αυτή η υπόθεση σύντομα θα ξεκαθαρίσει.

Από το σπίτι στο γραφείο

Ο Τ. Μαντέλης ασκεί πλέον το επάγγελμα του δικηγόρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πλούσιο πρόγραμμα που είχε στο παρελθόν με πολλές συναντήσεις και συνεχή ραντεβού έχει… απλοποιηθεί. Από το σπίτι του, στην Καισαριανή, πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του. Χωρίς να είναι μαυρισμένος από το καλοκαίρι που φεύγει και φανερά αδυνατισμένος, ο Τ. Μαντέλης φορούσε ριγέ πουκάμισο και σκούρο παντελόνι.

Στη γειτονιά των Πετραλώνων, στην οδό Κειριαδών, όπου διατηρούσε ακίνητο η σύζυγός του και σήμερα έχει υψωθεί μια οκταώροφη πολυκατοικία, οι παρουσίες του είναι ελάχιστες και ιδιαίτερα διακριτικές. «Νομίζω τον είχα δει μία φορά με μία κυρία», λέει στην «R» ένας από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην οδό Κειριαδών, απέναντι από την πολυκατοικία: «Του έμοιαζε πολύ, αλλά ήταν πιο αδύνατος, με πιο μακριά μαλλιά. Από την τηλεόραση τον νόμιζα ψηλότερο.
Εδειχνε με το χέρι τους ορόφους της οικοδομής και έπειτα από λίγα λεπτά έφυγε μαζί με την κυρία».

Στη γειτονιά της Κειριαδών είναι γνωστό πως η πολυκατοικία που οικοδομείται έχει να κάνει με την οικογένεια Μαντέλη και τα σχόλια που ακούγονται από τους γείτονες δεν είναι κολακευτικά: «Είδες τι κάνουν οι χορηγίες;», παρατήρησε ένας ηλικιωμένος περαστικός, για να λάβει την απάντηση του επίσης ηλικιωμένου συνομιλητή του: «Με αντιπαροχή το έδωσε, δεν το χτίζει ο Μαντέλης».
Ομως και αυτός ο δρόμος, η Κειριαδών, μοιάζει να έχει χτυπηθεί από την κρίση τόσο όσο οι υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας. Κανείς από τους θαμώνες του κοντινού καφενείου δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο ή να μπει στη συζήτηση των δύο ηλικιωμένων.

Διαμερίσματα με αντιπαροχή

Οταν η «R» αποκάλυψε ότι το ακίνητο της συζύγου του Τάσου Μαντέλη στα Κάτω Πετράλωνα γίνεται οκταώροφη πολυκατοικία, οι εργασίες βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο. Σήμερα, ο σκελετός της πολυκατοικίας είναι έτοιμος, με τους οκτώ ορόφους να έχουν ήδη «ντυθεί» με μπετόν. 
Η συγκεκριμένη οικοδομή δόθηκε σε εργολάβο με αντιπαροχή και στη συμφωνία προβλέπεται ότι τα τρία από τα διαμερίσματα που θα χτιστούν θα δοθούν στην οικογένεια Μαντέλη. Μαζί και τρεις αποθήκες, αλλά και θέσεις στάθμευσης.

Φωτογραφία: Ανδρόνικος Χατζηκωστής
Ρεπορτάζ: Παγάνης Γιώργος

Σχετικό παλαιότερο άρθρο: Η χαμένη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.!




greki-gr.

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :