vorini-gr: Πολυτεχνείο 2012 | Εκδηλώσεις αλλά και συμπλοκές

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012 | Εκδηλώσεις αλλά και συμπλοκές


Συναυλία-αφιέρωμα στον Θεοδωράκη - Επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητές
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως κάθε χρόνο, αλλά και με ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, παρόντος του συνθέτη στη συναυλία που θα γίνει στο Πολυτεχνείο προς τιμήν του, θα πραγματοποιηθούν εφέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης....

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει η ορχήστρα του Ιδρύματος στην κεντρική εκδήλωση της Παρασκευής. Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί της Πέμπτης με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της εξέγερσης στο προαύλιο του ΕΜΠ, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι Πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από την Τετάρτη το βράδυ και θα παραμείνουν κλειστές έως την πραγματοποίηση της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, με την οποία θα ολοκληρωθούν, όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις για την επέτειο.

Οπως κάθε χρόνο επίσης, οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ. Μέσα στον χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.

Ηδη η Σύγκλητος του Ιδρύματος βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση. Μεγάλη, όπως είναι φυσικό, είναι η κινητοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ´όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου θα γίνει την Παρασκευή και στα σχολεία της χώρας, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.

Συμπλοκή φοιτητών με κουκουλοφόρους

Επίθεση κουκουλοφόρων δέχτηκαν την Πέμπτη το πρωί έξω από το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων μέλη της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που προσέρχονταν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Οι νεολαίοι της ΠΑΣΠ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα φοιτητών του αντιεξουσιαστικού χώρου που προσπάθησαν να μην τους αφήσουν να μπουν στο Πολυτεχνείο.

Οι επιτιθέμενοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα, ενώ κατά τις συμπλοκές που διήρκεσαν λίγα λεπτά, σημειώθηκαν  μικροτραυματισμοί και ένας φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τα επεισόδια εξελίχθηκαν κυρίως έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ μέλη φοιτητικών παρατάξεων συγκεντρώθηκαν στην οδό Πατησίων, έξω από το Ιδρυμα. Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, αρκετοί φοιτητές βρίσκονταν ακόμη και μέσα στο προαύλιο.

              http://www.tovima.gr/





  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :