vorini-gr: Κουβέλης | "Ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ για να γίνουν εκλογές"

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κουβέλης | "Ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ για να γίνουν εκλογές"

Βόμβες μεγατόνων" ρίχνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μέσω συνέντευξης του στην οποία καταγγέλλει πως ο πρωθυπουργός έκλεισε την ΕΡΤ προκειμένου να...

...δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ωστόσο "ανέκρουσε πρύμναν" λόγω πιέσεων από την ΕΕ. Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Κουβέλης περιέγραψε την υπόθεση της ΕΡΤ ως τη "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

"Δεν υπάρχει στα πολιτικά χρονικά της χώρας περίπτωση όπου μια συνεργατική κυβέρνηση προχωράει στην έκδοση ΠΝΠ χωρίς την υπογραφή όλων των υπουργών. Την έκδοση αυτήν την πληροφορήθηκα, εγώ και οι υπουργοί που υποδείχτηκαν από τη ΔΗΜΑΡ, το μεσημέρι από την τηλεόραση"ανέφερε.

"Όταν ένας πρωθυπουργός, ένα κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση και είναι το μεγαλύτερο, αποφασίζει να προχωρήσει στην έκδοση μίας ΠΝΠ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών που έχουν υποδειχτεί από τα δύο άλλα κόμματα που συγκυβερνούν, δεν αποτελεί αυτό μαρτυρία για την επιλογή ότι πήγαινε για εκλογές;" σημείωσε.

"Ο κ. Σαμαράς τις ήθελε τις εκλογές. Αλλά όταν υπήρξε η ευρωπαϊκή πίεση, τότε απέκρουσε πρύμναν. Το μόνο που μπορούσα να κάνω τότε, ήταν αυτό που έκανα: να αποχωρήσω από την κυβέρνηση" τόνισε .

Ο Φώτης Κουβέλης άφησε και αιχμές για παρασκηνιακά "παιχνίδια" του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας ότι θεωρεί πως ο Ευ. Βενιζέλος είχε συμφωνήσει για την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πριν από τη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου οριστικοποιήθηκε η διαφωνία της ΔΗΜΑΡ.

Αναρωτήθηκε "αν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι θα πράξω ό,τι πράξει η Δημοκρατική Αριστερά", "που οφείλεται η μεταστροφή;", ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τηλεφωνική επικοινωνία. "Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα κάνω ό,τι και ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος το είπε.

Ο καθένας ας κρίνει τη μεταβολή της στάσης του" ανέφερε επίσης. Ανάφερε πάντως ότι στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν να σπρώξουν τη ΔΗΜΑΡ εκτός τρικομματικής, επειδή ήταν βάρος στους σχεδιασμούς τους. Μιλώντας για τις εσωκομματικές διαφωνίες όσον αφορά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως περίπου το 20% των στελεχών διαφώνησαν αλλά "η μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί" όπως είπε.

 Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι από εδώ και πέρα θα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα στηρίξει διάταξη για ομαδικές απολύσεις, αν έρθει στη Βουλή.

Παρακολουθείστε το πρόγραμμα της ΕΡΤ ζωντανά ΕΔΩ


 Digital_image_processing_by takis_Vorini_July_2013

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 
Article: www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :