vorini-gr: Εγκαινιάστηκε το πρώτο κέντρο υποδοχής πρώην Χρυσαυγιτών

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κέντρο υποδοχής πρώην Χρυσαυγιτών

Σε έναν χώρο διαμορφωμένο ειδικά,για να νιώθουν όσο γίνεται πιο άνετα, ειδικά εκπαιδευμένοι πατριώτες λειτουργοί υποδέχονται τους πρόσφυγες από τη Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να τους κάνουν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους..

Το κέντρο υποδοχής φασιστών, που αποφάσισαν να λακίσουν μόλις διαπίστωσαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί πλέον να τους προσφέρει την κάλυψη που τους είχε υποσχεθεί για να κάνουν ό,τι γουστάρουν, λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό κι Αλάτι», με στόχο να προσφέρει άμεσα μια σίγουρη κομματική στέγη.

Σε μια αίθουσα, ειδικά διακοσμημένη σαν σχολική γιορτή του ’50, ώστε να καθησυχάζει τους πρώην χρυσαυγίτες και να τους δίνει την αίσθηση ότι βρίσκονται σε γνώριμο περιβάλλον, ομάδα ειδικών, με επικεφαλής τον διαπρεπή (σε facebook και twitter), «Δόκτωρ Φ.» τους διαβεβαιώνει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν καθόλου! Ότι, δηλαδή, θα βρουν στο νέο τους κόμμα, φιλόξενη αγκαλιά. Με ανθρώπους σαν κι αυτούς, που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα με αυτούς και που θα έχουν τους ίδιους εχθρούς.

Σε αυτό βοηθάει ιδιαίτερα και ο ίδιος ο «Δόκτωρ Φ.» που μιλάει άπταιστα όχι μόνο τα επίσημα «χρυσαυγίτικα» αλλά και τις επιμέρους τοπικές διαλέκτους. Οι οποίες, ως γνωστόν, χρησιμοποιούν ειδικά κοσμητικά επίθετα για να κάνουν την επικοινωνία ευκολότερη.

Πάντως, τόσο ο χώρος, όσο και τα συνθήματα που τον διακοσμούν μαζί με τα σημαιάκια, αποτελεί για πολλούς πρότυπο. Και αναμένεται να τον μιμηθούν και άλλα κόμματα, καθώς το κύμα των προσφύγων από τη Χρυσή Αυγή, προβλέπεται μεγάλο.

Έτσι λοιπόν θα έχουν όλοι την ευκαιρία να δείξουν την ιδεολογική τους ελαστικότητα και πολυπολιτισμικότητα, κάνοντας πράξη ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα και παλαιότερα αξιώματα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας: Το γνωστό «Και οι κακοί παντού χωράνε, αρκεί να μας ψηφίζουν».

***Στην εικόνα επάνω ο  Δρ Φ., περιμένει με ενδυμασία φιλική προς τον Χρυσαυγίτη, τις πρώτες αφίξεις, ανάμεσα σε συνθήματα όπως «Καλώς τα τα χρυσαυγιτάκια τα ζουμπουρλούδικα», «Περασμένα Ξεχασμένα» και σε ένα πιο light σύμβολο της Χρυσής Αυγής.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :